Σ.Φάμελλος: Να μάθουμε ποιοι δήμοι πήραν απόφαση να έχουν μία ιδιωτική μονάδα απορριμμάτων στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης

«Δυσμενής εξέλιξη η διυπουργική ανακοίνωση πως το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ» (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» και στους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστας Παπαδάκη. 

Ο κ. Φάμελλος ερωτηθείς για την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης τόνισε ότι: 

«Αυτή η μονάδα που προχωρούσε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, γίνεται ιδιωτική. Θέλουμε να το μάθουμε αυτό, ποιος φορέας αυτοδιοικητικός, ποιοι δήμοι πήραν απόφαση να έχουν μία ιδιωτική μονάδα απορριμμάτων στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όταν αυτό ήδη προχωρούσε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

«Υπήρχαν και υπάρχουν εθνικοί και δημόσιοι πόροι» συνέχισε «έτσι ώστε το έργο αυτό να γίνει προφανώς από ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία, να χρησιμοποιήσουμε ιδιωτική τεχνογνωσία για τη λειτουργία του και την άρτια αποτελεσματικότητά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την ανάγκη να πληρώνουμε την υπεραξία του δανεισμού», διευκρίνισε.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,