Με τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής

Τη βελτίωση της αστυνόμευσης, την ενδυνάμωση με προσωπικό του ΑΤ Ωραιοκάστρου προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών, καθώς και περιπολικά ζήτησε εκτός των άλλων από τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Χρήστο Μπουλούμπαση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. 

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι 14 δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης με την ηγεσία της ΕΛΑΣ στα γραφεία της ΠΕΔ-ΚΜ, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών. 

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα των προσφυγικών δομών και τόνισε ότι «με δεδομένο ότι οι προφυγικές ροές φαίνεται ότι θα αυξηθούν, το γεγονός αυτό ανησυχεί τους πολίτες». Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά, Χαράλαμπος Αϊβαζίδης

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι πρώτη φορά γίνεται τέτοια σύσκεψη. Σημείωσε ότι στο Δήμο του παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα με τις υπόλοιπες περιοχές ενώ αναφέρθηκε σε κλοπές, διαρρήξεις, φαινόμενα παραβατικότητας αλλά και στην εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή του Δενδροποτάμου. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του δήμου. Ζήτησε να λυθεί το ζήτημα με το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και μίλησε για την παραβατικότητα στο κέντρο της πόλης, τη φύλαξη της νέας παραλίας όπου γίνονται βανδαλισμοί και κλοπές υλικών, το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο, ακόμη και τις κλοπές στα λεωφορεία. 

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε στις κλοπές υλικών ενώ μίλησε για την περίπτωση των κλοπών αλεξικέραυνων, εξαιτίας των οποίων ακόμη και σχολεία βρίσκονται εκτεθειμένα σε κινδύνους από την κακοκαιρία.  

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακοί δήμοι.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,