Πλήρης αδιαφορία από τους αρμόδιους του Δήμου

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω για την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου. Δυόμιση μήνες έχουν περάσει από το ρεπορτάζ (27/05 https://politesoraiokastrou.gr/?p=12677) με τις …«διακοσμητικές» βρύσες στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο που βρίσκονται κάτι χρόνια(!) εκτός λειτουργίας και οι υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί συνεχίζουν να κωφεύουν και να αδιαφορούν.

Οι δημόσιες βρύσες που εξυπηρετούν: την υπέρλαμπρη «Καστροπολιτεία» που αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων γονέων και παιδιών, τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου που προπονούνται αθλητές και αθλήτριες, τον τεράστιο προαύλιο χώρο βόλτας για τις νεανικές παρέες, εξακολουθούν …πεισματικά να μην βγάζουν νερό.

Δεν υπάρχει στάλα νερό ούτε για να ξεδιψάσει κανείς αποφεύγοντας το πλαστικό μπουκάλι, ούτε για να το χρησιμοποιήσει σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως πχ να ξεπλυθεί μια πληγή ενός παιδιού από πτώση.

Το ζεστό καλοκαίρι, ήδη διανύει τον τελευταίο του μήνα. Και οι βρύσες παρέμειναν και εξακολουθούν να παραμένουν άχρηστες και εκτός λειτουργίας, χωρίς συντήρηση με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης. Γιατί όμως; Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι έχουν την ευθύνη; Δεν υπάρχει η δυνατότητα ή δεν υπάρχει η ικανότητα να φτιαχτούν;

Σημειώνεται πάντως πως με Ν/Σ πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν υποχρεωτικά κοινόχρηστες βρύσες σε παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους συναθροίσεων:

«Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον».

Στην παρ.10 του αρ.4 ορίζεται ότι « για τον σκοπό της μείωσης της κατανάλωσης των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, από την 1η Ιουλίου 2021, οι Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, οι οποίοι διαθέτουν δίκτυο πόσιμου νερού, υποχρεούνται να διαθέτουν κοινόχρηστες βρύσες προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε δημοτικές παιδικές χαρές, παρέχοντας κατάλληλη σήμανση στο κοινό που ενθαρρύνει τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων νερού, καθώς και να επεκτείνουν το δίκτυο με κοινόχρηστες βρύσες προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης κοινού εντός των ορίων της αρμοδιότητάς τους. »

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,