Η μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Λιτανεία εικόνας Παναγίας στο Ωραιόκαστρο

Σήμερα, 15 Αυγούστου, ο ελληνισμός γιορτάζει τη μεγάλη γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Δεκαπενταύγουστος έχει ονομαστεί το «Πάσχα του καλοκαιριού», όχι άδικα, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, που γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Η εκκλησία τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ωστόσο, η Κοίμηση δεν είναι πένθιμο γεγονός για τον ελληνικό λαό και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, καθώς η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν» και με την Κοίμησή της προπορεύτηκε στη δόξα που μας περιμένει.

Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου : Λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας στο Ωραιόκαστρο

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο εσπερινός και η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας.

Δεκάδες πιστοί προσήλθαν προκειμένου προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνας της Παναγίας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, αλλά και να παρακολουθήσουν το ιερό μυστήριο της λιτανείας στους δρόμους του Ωραιοκάστρου.

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δ. Βαρτζόπουλος και Θ. Καράογλου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, οι Αντιδήμαρχοι,  Δ Καρασαββίδης και Σοφία Δημητριάδου, ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα» Ανέστης Πολυχρονίδης και άλλοι.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,