“Δημιουργούμε υποδομές και απλοποιούμε διαδικασίες προς όφελος των δημοτών” – Του Παντελή Τσακίρη

Άρθρο του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στην εφημερίδα “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ”

“Πιστοί στην αποστολή μας ενώπιον των συνδημοτών μας για παραγωγή έργου ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε κρίσιμους τομείς που για χρόνια παρέμεναν παραμελημένοι.

Πρόκειται για τομείς που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και με τον βαθμό ευκολίας στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομές

Προβαίνουμε στην εκπόνηση μελετών για την ανέγερση δύο σχολικών κτιρίων: του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και του 2ου Νηπιαγωγείου Δρυμού.

Προχωράμε, επιπλέον, στην ολοκλήρωση μελετών για την κατασκευή του δρόμου της Γαλήνης σε συνεργασία με την ΠΚΜ. Πρόκειται για σημαντικό έργο που επιδιώκουμε να «τρέξει» σύντομα ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του οδικού άξονα, όπου συμβαίνουν δυστυχώς τροχαία ατυχήματα.

Βελτιώνουμε την οδοποιία στο ΒΙ.ΠΑ. Ωραιοκάστρου. Καθιστούμε πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις ΙΧ και κυρίως βαρέων οχημάτων που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εξαγοράσαμε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παλαιοκάστρου έκταση περίπου 1.500 τ.μ. στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Μακεδονικού Αγώνα για τη δημιουργία χώρων δωρεάν στάθμευσης. 

Κομίζουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μυγδονίας σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει σειρά έργων ύψους 12 εκατ. ευρώ, που αφορούν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής Ωραιοκάστρου, έργα τα οποία αφενός θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον κεντρικό δήμο καλύπτοντας σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του και, αφετέρου, θα υδροδοτήσουν επιτέλους και νέες περιοχές, του Δρυμού, της Λητής και του Μελισσοχωρίου με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας.

Διασφαλίσαμε 3,48 εκ. ευρώ για την κατασκευή αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και τμήμα της Λητής. Το έργο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.

Στις ίδιες αυτές περιοχές, μάλιστα, κατασκευάζουμε νέο δίκτυο υδροδότησης. Αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα νερού, αλλά και ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς έτσι μειώνεται η πιθανότητα βλαβών και διαρροών.

Στην Καλλιθέα, η αποχέτευση Νεοχωρούδας – Πενταλόφου οδεύει προς ολοκλήρωση, ενώ επιπρόσθετα ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων Φιλαδέλφειας και Μεσαίου για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης. Υπογράψαμε σχετική σύμβαση και προχωράμε στην υλοποίηση.

Δώσαμε λύση, επίσης, στο χρόνιο και κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Ανθούπολης με το νερό και παραδώσαμε ολοκληρωμένο το έργο που επιλύει το θέμα.  Οι κάτοικοι απολαμβάνουν πλέον νερό καλής ποιότητας και καλής ποιότητας νερό σημαίνει αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

Κάνουμε τη ζωή των δημοτών ευκολότερη

Αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Αλλάξαμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και αξιοποιήσαμε καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Για πρώτη φορά μάλιστα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα της κινητικότητας του υπουργείου Εσωτερικών και πετύχαμε να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας

Μειώσαμε δραστικά τον χρόνο έκδοσης ΤΑΠ: από τρεις μήνες σε μία μόλις εβδομάδα. Αφαιρέσαμε έτσι από τους δημότες μας ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε άδικα

Συγκεντρώσαμε το αρχείο της Πολεοδομίας και δημιουργήσαμε στη Λητή έναν υπερσύγχρονο χώρο που θα φιλοξενήσει μελλοντικά την Υπηρεσία Δόμησης Ωραιοκάστρου. 17.000 φάκελοι αρχειοθετήθηκαν και δίνονται πλέον αντίγραφα εντός λίγων ημερών.

Συμμετείχαμε ενεργά στην εκστρατεία απογραφής του πληθυσμού, πρωταγωνιστώντας σε σειρά δράσεων με σύνθημα «Ζω εδώ! Απογράφομαι στον Δήμο Ωραιοκάστρου». Οι δράσεις περιελάμβαναν ανάρτηση αφισών σε δημόσιους χώρους και δημοτικά κτίρια, αναρτήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάθεση χώρων για τον συντονισμό του απογραφικού έργου.

Κάναμε το ψηφιακό άλμα που δεν έγινε ποτέ στον Δήμο Ωραιοκάστρου και αποσπάσαμε διάκριση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πολίτες. Μας απονεμήθηκε γι’ αυτόν τον λόγο το βραβείο «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) από την ΚΕΔΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους τρόπους με τους οποίους τιμούμε τη δέσμευσή μας προς στους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου να τον μετατρέψουμε σε τόπο που όντως αξίζει να ζεις. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και ακόμη πιο έντονους ρυθμούς.”

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,