«Περπατώ και γνωρίζω» τη Νεοχωρούδα από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα διακοπής της δράσης «Περπατώ και γνωρίζω», ξεκινάει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Το πρώτο ραντεβού είναι στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 10.30 πμ με στόχο να περπατήσουμε μέχρι την Νεοχωρούδα.

Η διαδρομή:

Aπό το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής – Λατομείο Παλαιοκάστρου – Λατομείο Νεοχωρούδας  «Ερυθρά Πέτρα» – Λατομείο «ΓΕΝΕΣΙΣ» – Κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλαδή «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».

Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα γίνει επίσκεψη και ομιλία σχετικά με το Παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής Παλαιοκάστρου,  για την ύπαρξη τριών λατομείων σε ένα δρόμο, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος λατομείων, την αξιοποίηση τους σε άλλες χρήσεις (χώρος Θεάτρου «ΓΕΝΕΣΙΣ»).

Μαζί και η κ Άννα Ραφαηλίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη» η οποία θα ενημερώσει για την ιστορία της Νεοχωρούδας.

H διαδρομή είναι μήκους περίπου 8,2 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας με τις ενημερώσεις, γύρω στις 3 ώρες. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής (πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο.

(https://goo.gl/maps/Ln6YAJ7U7XH2)

Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής, στο Παλαιόκαστρο, για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022στις 10.30 πμ.

Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Η διαδρομή είναι μονής κατεύθυνσης και πριν την έναρξη της πεζοπορίας, με συντονισμό του συλλόγου, μερικά Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να κινηθούν μόνο με τους οδηγούς τους στο σημείο τερματισμού, για να είναι εφικτή η κίνηση της επιστροφής από τη Νεοχωρούδα.

Φωτό: Νεοχωρούδα (Neochorouda) by Periklis.Siopis.

===========

(Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,