Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία

Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων στα σχολεία, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η κ. Μιχαηλίδου απέρριψε τη κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών», υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Επισημαίνεται εδώ πως στην προηγούμενη σχολική περίοδο στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ο δήμος Ωραιοκάστρου είχε τα λιγότερα σχολεία, 7 τον αριθμό, στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Τα σχολεία ήταν το 1o Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, το Δημοτικό Σχολείο Λητής, το Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου, το Δημοτικό Σχολείο Δρυμού, το Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου, το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου ζητούν κάθε χρόνο, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την επέκταση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου, πράγμα όμως που δεν γίνεται.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάσει τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

===========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,