Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με την μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Ωραιοκάστρου να στέλνει μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης παρελαύνοντας επί της οδού Κομνηνών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ωραιόκαστρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Ι.Ν Αγ. Αθανασίου Παλαιοκάστρου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Παλαιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ» κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Κομνηνών.

Το ρυθμό έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου που άνοιξε την παρέλαση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών. Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και στη συνέχεια παρέλασαν μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Ωραιοκάστρου. Οι πολίτες χειροκρότησαν θερμά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς ενεργούς πολίτες του τόπου, που με την δυναμική παρουσία τους έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και ελπίδας.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στα μέλη των συλλόγων από τις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Παρέλασαν υπερήφανα, με σθένος και δυναμισμό, για να τιμήσουν τους ήρωες του 1940, που αγωνίστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Σήμερα και εμείς έχουμε καθήκον και χρέος να αγωνιστούμε, για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά Ωραιόκαστρο, χρόνια πολλά Ελλάδα!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.»

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,