Εικόνες ντροπής στο κλειστό γυμναστήριο του Κονταξοπούλειου

Εγκατάλειψη και αδιαφορία… Οι εικόνες στο μικρό, κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται μέσα στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο μιλούν από μόνες τους. Άθλιες εγκαταστάσεις, κατεστραμμένα και ασυντήρητα όργανα γυμναστικής, υγρασία, αράχνες, μούχλα, βρομιά. Τριτοκοσμικές εικόνες χωρίς τόνο υπερβολής.

“Παροπλισμένα” όργανα με κομμένα και χαλασμένα σύρματα
Αράχνες παντού

Από τα περίπου δέκα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο υπολειτουργούν τα τρία ενώ τα υπόλοιπα είναι σχεδόν άχρηστα. Οι αλυσίδες των μηχανημάτων είναι σκουριασμένες, μερικές μάλιστα κομμένες, τα δέρματα των πάγκων σκασμένα και «πετρωμένα», οι μονωτικές ταινίες κρατούν τα μαξιλαράκια. Δυστυχώς αυτά και πολλά περισσότερα σε ένα χώρο όπου καθημερινά αθλούνται παιδιά και ενήλικοι…

Σκασμένα δέρματα στα όργανα γυμναστικής
Με χαρτοταινίες συγκρατούνται τα “μαξιλαράκια”

Όταν ο τόπος μας έχει την τύχη να διαθέτει ένα Κονταξοπούλειο, η εγκατάλειψη του κλειστού γυμναστηρίου μέσα σε αυτό είναι και προκλητική και προσβλητική για το Ωραιόκαστρο.

Εγκατάλειψη

Ο αθλητισμός αποτελεί υγεία, διέξοδο από τα προβλήματα, παιδεία και θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για όλες τις διοικήσεις. Μπορεί κάποιος καλοπροαίρετα να δεχτεί πως ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την ασχήμια αυτή, δεν έχει την παραμικρή εικόνα. Άλλωστε δεν μπορεί να τα ξέρει όλα ως «φωτεινός παντογνώστης».  

Όμως γι’ αυτό ορίζει συνεργάτες και τοποθετεί συμβούλους Αθλητισμού, με «αποστολή» να βλέπουν, να μαθαίνουν, να ενημερώνουν, να προλαμβάνουν τέτοιες ασχήμιες και όχι να τρέχουν πίσω από αυτές…

=============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , , ,