Εγκαινιάστηκε από τον Τζιτζικώστα το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας

Ακτινοβολεί ξανά το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας του Δήμου Ωραιοκάστρου το οποίο παραδοσιακό παραδόθηκε χθες στους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου υπερσύγχρονο και πλήρως λειτουργικό.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων του καλαίσθητου κτιρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

default

«Το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας μέσα από τα αποκαΐδια ζωντανεύει ξανά και σας υποδέχεται. Κύριε Δήμαρχε, Παντελή Τσακίρη, πρέπει να είστε υπερήφανος και εσείς και οι συνεργάτες σας στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το έργο. Κύριε Περιφερειάρχα, Απόστολε Τζιτζικώστα, θέλω να σας ευχαριστήσω δημόσια για το ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας και για την δραστική συμβολή σας για την αποκατάσταση του κτιρίου. Σας καλώ όλους να το έχουμε σαν δεύτερο σπίτι, να το συντηρούμε και να το φροντίζουμε», τόνισε ο κ. Βαρνάβας στο χαιρετισμό του.

Απ. Τζιτζικώστας: «Παραδίδουμε στους κατοίκους ένα στολίδι»

«Χαίρομαι γιατί παραδίδουμε στους κατοίκους ένα στολίδι, ένα από τα πιο όμορφα και σύγχρονα Πνευματικά Κέντρα που διαθέτουμε στην Κεντρική Μακεδονία. Είμαι χαρούμενος επειδή βρίσκεται σε ένα τόπο τον οποίο αγαπώ. Συγκινούμαι που σήμερα καταφέραμε και παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο για εσάς, ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είμαι βέβαιος θα αποτελέσει το δικό σας στολίδι για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Π. Τσακίρης: «Υλοποιούμε έργα ανάπτυξης για τον τόπο μας»

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου το 2019 θέσαμε σε προτεραιότητα την αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας. Υπήρχαν και αυτοί που ήταν δύσπιστοι, που δεν πίστευαν ότι θα γίνει. Σήμερα είμαστε εδώ μαζί με τους κατοίκους του υπέροχου αυτού τόπου και γιορτάζουμε την παράδοσή του σε χρήση. Σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι. Απευθυνθήκαμε στον Περιφερειάρχη και καλό φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη ενέταξε το πρόγραμμα αποκατάστασης του κτιρίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΚΜ έτους 2020», επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ξεχωριστή παρουσία στην τελετή εγκαινίων είχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς συμμετείχαν με εκπροσώπους που φορούσαν παραδοσιακές στολές και κρατούσαν τα λάβαρα τους.

Τα κάλαντα στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου έψαλαν τα μέλη της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μ. Αλέξανδρος», ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά με τους «Πατήρ, υιός και δίχως πνεύμα».  Νωρίτερα, κάτοικοι της Νεοχωρούδας προσέφεραν στον κόσμο τοπικά εδέσματα που παρασκεύασαν οι ίδιοι, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου έπαιξε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Παράλληλα με τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν με τον Αϊ Βασίλη, τον ξυλοπόδαρο και με ξωτικά.

Τέλος, ο δήμαρχος και Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, φύτεψαν συμβολικά στο προαύλειο του Πνευματικού Κέντρου έναν κέδρο.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,