Το αυτονόητο είναι είδηση: Ο ΔΟΠΠΑΩ πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο της ΔΥΕΕ

Στον Δήμο μας η είδηση πως ο ΔΟΠΠΑΩ πέρασε με επιτυχία «τον έλεγχο της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου» αποτελεί σημαντική είδηση. Ενώ θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο. Και αυτό επειδή μερικοί δήμοι δεν «καταφέρνουν» να περνούν με «επιτυχία» ή με «υψηλή βαθμολογία» τον όποιο έλεγχο. Έτσι, όποτε συμβαίνει το αυτονόητο, το δελτίο τύπου αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γίνεται είδηση και γίνεται -ίσως- και «αντικείμενο» προεκλογικής προβολής.

Εμείς πάντως οφείλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, αναζητώντας ταυτόχρονα τη διαρκή επικράτηση του «καλύτερου» έναντι του «καλού».

Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση του Δήμου «με τη συνολική βαθμολογία που έλαβε ο ΔΟΠΠΑΩ από την ομάδα ελέγχου πιστοποιείται ότι ο Οργανισμός λειτουργεί ικανοποιητικά και απαιτούνται μόνο επουσιώδεις βελτιώσεις στη λειτουργία του, οι οποίες καταγράφονται στην έκθεση και ορίζεται να γίνουν εντός του τρέχοντος έτους.

Η βαθμολογία της ΔΥΕΕ γίνεται σύμφωνα με 5-βάθμια κλίμακα ως εξής:

1. Λειτουργεί καλά / 2. Λειτουργεί ικανοποιητικά. Απαιτούνται μόνο επουσιώδεις βελτιώσεις / 3. Λειτουργεί. Ωστόσο, απαιτούνται ορισμένες βελτιώσεις / 4. Λειτουργεί μερικώς. Απαιτούνται ουσιαστικές βελτιώσεις / 5. Ουσιαστικά δεν λειτουργεί.

Η βαθμολογία που έλαβε ο ΔΟΠΠΑΩ στις θεματικές ενότητες έχει ως εξής:

Ταυτότητα και πλαίσιο λειτουργίας: 2

Οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία: 2

Οικονομική διαχείριση – τήρηση νομοθεσίας και υποχρεώσεων: 2

Τήρηση κανόνων δημοσιότητας και πληροφόρησης: 1.»

«Τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε στον ΔΟΠΠΑΩ η Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου μας ικανοποιούν. Αποτελούν προϊόν της μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς της διοίκησής μας, που γίνεται με στόχο ο Οργανισμός να λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο και να παρέχει στους Δημότες μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.» τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon