Τελικά…αμίαντος υπήρχε!

Δελτίο Τύπου της “Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού”

«Τρικυμία εν κρανίω» για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού !!!Είδαμε για ακόμη μία φορά να γράφει ασυναρτησίες προφανώς για να δείξει ότι υπάρχει και αυτός κάπου εκεί σε μία πολιτική γωνία (εκλογές έρχονται) και παράλληλα να τσουβαλιάζει ανόμοια πράγματα. Είτε δόλια θέλει να τσουβαλιάζει ανόμοια πράγματα είτε λόγω μειωμένης αντίληψης.

Όποιον λόγο θέλει από τους δύο, ο ίδιος ας διαλέξει. Τι μας είπε σήμερα λοιπόν.

Υπονοεί ότι η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού δεν στήριξε, το συνολικό έργο της ύδρευσης Μυγδονίας. Συγκριμένα ότι δεν στηρίξαμε την ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης των τριών οικισμών της Μυγδονίας και την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Από που λοιπόν προκύπτει αυτό; ΟΧΙ μόνο δεν προκύπτει αλλά η στάση και οι πράξεις μας απέδειξαν εμπράκτως (όχι θεωρίες για αγρίους όπως κάνει επανειλημμένως ο πρόεδρος της Κοινότητας) ότι χαιρετίσαμε θετικά το συνολικό έργο εξ αρχής και βοηθήσαμε ώστε να κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες της ΔΕΥΑΩ για την ολοκλήρωση των έργων. Και πώς έγινε αυτό;

1) Η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι η συμμετοχή του Προέδρου της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού κ. Μόσχου Βασίλειου στο Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΩ έχοντας το δικαίωμα της ψήφου όποτε συγκαλείτε ΔΣ της ΔΕΥΑΩ. Με στάση ευθύνης ο κ. Μόσχος ως Χημικός Μηχανικός εκπροσωπώντας παράλληλα και την βούληση της παράταξης μας, έχει ψηφίσει θετικά σε όλα τα στάδια των μελετών και επίλυσης προβλημάτων που προέκυπταν κατά καιρούς με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση του συνολικού έργου της ύδρευσης Μυγδονίας.

2) Η συνεχής παρουσία με επίσκεψη των δύο εκλεγμένων τοπικών συμβούλων της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού, κ. Πίχλιαβα Θεόδωρο και κα Διαμέλα Όλγα, στην ΔΕΥΑΩ ώστε να ενημερώνονται για την πρόοδο εργασιών τόσο στο στάδιο της ενοποίησης όσο και στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις με φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύουν το γεγονός αυτό. Με ευχολόγια, φανφάρες και ασυναρτησίες κ. Πρόεδρε έργα δεν γίνονται. Έχετε αποδείξει άλλωστε ότι με τα τεχνικά έργα και με τις διαδικασίες είστε παντελώς άσχετος. Τρανή απόδειξη, το Πνευματικό Κέντρο Δρυμού που πήγατε στο γραφείο του Δημάρχου και υπογράψατε σύμβαση για την κατασκευή του εν λόγω έργου δίχως να έχει εκδοθεί Οικοδομική άδεια. Σε αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ντε και κανένας Δικηγόρος, το γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά. Τώρα πάμε ως προς την καταγγελία της παράνομης χωματερής δίπλα στο ανοιχτό Γήπεδο Δρυμού «Δημήτρης Σαμαράς».

Αρχικά να θυμίσουμε για την Ιστορία, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ότι η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού ήταν αυτή που έφερε στο Τοπικό Συμβούλιο το ψήφισμα κατά του αμιάντου που είχε γράψει ο συντοπίτης μας και κάτοικος Δρυμού Κοσμίδης Παντελέημων Χημικός Μηχανικός. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε ασχοληθεί επισταμένα και είχε “περάσει” παμψηφεί τόσο από το Τοπικό συμβούλιο όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι κάνατε εσείς κύριε Πρόεδρε;

Όχι μόνο δεν το λάβατε υπόψιν αλλά κάνατε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ψηφίσαμε όλοι μαζί στο Τοπικό Συμβούλιο. Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού προέβη σε καταγγελία αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια συναίνεσης και διαλόγου . Σας αναδείξαμε το θέμα κύριε Πρόεδρε εδώ και τρία χρόνια θέλοντας να προστατεύσουμε το περιβάλλον του χωριού μας και εσείς δεν κάνατε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ . Απεναντίας θέλοντας να αποφύγετε τις δικές σας ευθύνες , διαλαλούσατε δεξιά και αριστερά ότι μία έφταιγε η Τεχνική υπηρεσία και την επομένη έφταιγε ο εργολάβος του έργου της ύδρευσης.

Ε λοιπόν αυτό που εσείς δεν είχατε το σθένος και την υποχρέωση τρία και πλέον χρόνια να πράξετε , το έπραξε η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού. Καταγγείλαμε την παράνομη χωματερή στις αρμόδιες αρχές και ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας μας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποτελέσει παραδειγματισμός για το μέλλον. Πέραν από αυτό όμως , πέραν δηλαδή από αυτό που επιβαλλόταν να κάνετε και ΔΕΝ το κάνατε, πήγατε και κάνατε το χειρότερο που θα μπορούσατε να κάνετε. Αφού υπήρξε η πίεση από τις αρμόδιες αρχές για τον καθαρισμό της παράνομης χωματερής έπειτα από την καταγγελία μας, ήσασταν παρών σε ένα περιβαλλοντικό «έγκλημα» και ΔΕΝ το σταματήσατε.

Ενώ είδατε με τα μάτια σας ( το παραδέχεστε για ακόμη μία φορά σήμερα στα γραφόμενα σας) , την ώρα που ο εργολάβος πήγε να καθαρίσει, παρουσία αμιαντολαμαρίνων, δηλαδή επικίνδυνα υλικά που υπάρχει ειδική νομοθεσία που προβλέπει ειδική διαδικασία για την περισυλλογή τους, ΟΧΙ μόνο δεν σταματήσατε την διαδικασία του καθαρισμού της παράνομης χωματερής ώστε να ακολουθηθεί η ορθή διαχείριση αυτών των αποβλήτων και έπειτα να γίνει ο καθαρισμός των υπολοίπων ήπιας μορφής αποβλήτων αλλά αντιθέτως βγήκατε φαρδύς πλατύς φωτογραφίες στον χώρο και με τυμπανοκρουσίες μοιράσατε καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Μόνο που οι Δρυμιώτες δεν είναι ιθαγενείς κύριε Πρόεδρε. Συνεργήσατε με την συμμετοχή σας περιβαλλοντικό «έγκλημα» για τον Δρυμό εν γνώση σας, διότι με την ακατάλληλη διαδικασία διάστρωσης που ακολουθήσατε, εγκαταστήσατε με μόνιμο και μη αντιστρεπτό τρόπο, ένα επικίνδυνο και καρκινογόνο υλικό διακόσια μέτρα δίπλα σε σπίτια συγχωριανών σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΡΥΜΟΥ

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,