Η διαδικτυακή πύλη του Πράσινου Ταμείου …εξέθεσε τον Σταθόπουλο

Για … «ανακριβή αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στους πραγματικούς προϋπολογισμούς των ενταγμένων έργων» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος, σε ηλεκτρονική επιστολή του προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, σχετικά με το «ενταγμένο έργο που αφορά στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (ΑΔΑ Ένταξης 9ΑΒΨ46Ψ844-ΒΘ4) συνολικού προϋπολογισμού 430.744,00 ευρώ και όχι 43.074.400 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε από εσάς και από επισκέπτες της διαδικτυακής πύλης».

Ο κ. Σταθόπουλος παραδέχτηκε πως το λάθος βαραίνει εξ ολοκλήρου την διαδικτυακή Πύλη του Πράσινου Ταμείου -η οποία και απενεργοποιήθηκε προσωρινά- ζητώντας ταυτόχρονα «συγνώμη». (Βλέπε https://politesoraiokastrou.gr/?p=15385)

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας αναφορικά με την διαπίστωση προφανώς ανακριβούς στοιχείου στην εφαρμογή προβολής ενταγμένων έργων που φιλοξενείται στην διαδικτυακή πύλη του Πράσινου Ταμείου, που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπικό Μέσο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, με βάση την ενημέρωση που έχουμε από την ανάδοχο εταιρία, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας η εν λόγω εφαρμογή βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης, προκειμένου να ενσωματωθούν οι εντάξεις έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό, περιστασιακά, οι αναζητήσεις έργων που πραγματοποιούνται με την χρήση των φίλτρων που διαθέτει η εφαρμογή, να επιστρέφουν ανακριβή αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στους πραγματικούς προϋπολογισμούς των ενταγμένων έργων.

Ειδικότερα για το πρόβλημα που παρατηρήθηκε σε ενταγμένο έργο του Δήμου Ωραιοκάστρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την αναφορά που εξήχθη από την βάση δεδομένων, ο εν λόγω δήμος διαθέτει ενταγμένο έργο που αφορά στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (ΑΔΑ Ένταξης 9ΑΒΨ46Ψ844-ΒΘ4) συνολικού προϋπολογισμού 430.744,00 ευρώ και όχι 43.074.400 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε από εσάς και από επισκέπτες της διαδικτυακής πύλης. Θα ήμασταν ευτυχείς αν είχαμε τη δυνατότητα να μπορούμε να διαθέτουμε τέτοια ποσά ανά Δήμο, είναι, όμως, γνωστό ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός μας περιορίζεται στο 2,5% μόλις των διαθεσίμων μας, ήτοι σε ποσά μεταξύ 115-140 εκ. ευρώ ετησίως από το 2019 ως σήμερα για όλη τη χώρα.

Προς αποφυγή λήψης εσφαλμένων αποτελεσμάτων, η ανωτέρω εφαρμογή έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης. Η ενημέρωση αυτή κοινοποιείται και στην ανάδοχο εταιρία, προκειμένου να παραπέμψετε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο προς αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας των Π/Υ έργων του εν λόγω Δήμου. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση».

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,