Τα προβλήματα των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο ημερίδας

Ζητήματα και προκλήσεις που σχετίζονται με το θέμα της ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης της Θεσσαλονίκης, δυτικά και ανατολικά, βρίσκονται στο επίκεντρο ημερίδας με θέμα «Δυτική Θεσσαλονίκη, η πρόκληση της ισόρροπης ανάπτυξης».

Τα προβλήματα των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσίασαν οι δήμαρχοι Ευόσμου – Κορδελιού Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Στα θέματα που έθεσαν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα έργα υποδομών, θέματα βιομηχανικής δραστηριότητας, ζητήματα σχολικής στέγης, προβλήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, η ανάγκη για αθλητικούς χώρους και η σημασία της ανάπλασης ελεύθερων χώρων.

   Για τη δυτική Θεσσαλονίκη και τις ανισορροπίες σε βάρος της μίλησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. «Σε έναν δημόσιο διάλογο ακούσαμε εμβρόντητοι – παρατηρητής και εγώ – να αποκαλείται αυτή η περιοχή που αγγίζει κοντά τους 500.000 ανθρώπους, ως “ο βάλτος” και κανείς δεν μας ζήτησε ποτέ συγνώμη μέχρι σήμερα», είπε. Τόνισε ότι η περιοχή υφίσταται έναν ταξικό ρατσισμό, χαρακτήρισε τον λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης ως ολυμπιονίκες της καθημερινότητας και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της διεκδίκησης για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

   «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει έλλειψη οράματος για τη δυτική Θεσσαλονίκη» είπε λίγο αργότερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν με ουσιαστική και αποφασιστική δουλειά, αλλά το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία όλων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» και τη στροφή του, όπως είπε, στο δυτικό τμήμα της πόλης με έργα και αναπλάσεις πρασίνου.

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανέφερε ότι η γενιά του μεγάλωσε με τη διάκριση μεταξύ δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης με την ανατολική να παίρνει το θετικό πρόσημο, τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση εργάζεται για ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης δυτικά και ανατολικά και επισήμανε ότι το μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα για την περιοχή είναι τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές της πόλης.

   Για την επέκταση του Μετρό σχολίασε ότι «πρέπει να γίνει …χθες», ενώ για το παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είπε: «Όλοι ελπίζουμε από χθες ότι υπάρχει μια προσωρινή άνω τελεία στη λειτουργία του, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι αυτό το νοσοκομείο δε θα προχωρήσει, πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και θα τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς».

============

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon