«Φράκαρε» το νεκροταφείο της Νεοχωρούδας – έκκληση για εκταφές

Με αναγκαστικές εκταφές των προσφιλών τους προσώπων «προειδοποιεί» ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, τους συγγενείς όσων βρίσκονται θαμμένοι στο κοιμητήριο της περιοχής για περισσότερα χρόνια από αυτά που ορίζει ο σχετικός κανονισμός.

Το θέμα έχει προκύψει όχι μόνο από το ότι πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός δίκαια για όλους, αλλά κυρίως από την ανεπάρκεια πλέον χώρου για νέες ταφές.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρήστος Σαραμούρτσης  «η πληρότητα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε δεν υπάρχει πλέον ελεύθερος τάφος με αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε να είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση σε περίπτωση που υπάρξει μία νέα ανάγκη για ταφή. Δεν υπάρχει ούτε ένας ελεύθερος.»

Ήδη υπάρχει σχετική ανακοίνωση για την ειδοποίηση των συγγενών πριν τη διενέργεια της αυτεπάγγελτης εκταφής.

Ο κανονισμός είναι σαφής: «Εάν εντός τριών μηνών από τη λήξη της υποχρεωτικής πενταετούς ταφής ή της ταφής τιμής ένεκεν ή της διετούς παράτασης ταφής που κάποιος μπορεί να έχει αιτηθεί και να έχει πάρει, οι συγγενείς του νεκρού δεν προσέλθουν να δηλώσουν παράταση ή εκταφή, δύναται η υπηρεσία να προβεί σε αυτεπάγγελτη εκταφή, να τοποθετήσει τα οστά στο χωνευτήρι και να ζητήσει τα έξοδα από τους συγγενείς. Μόνη εξαίρεση εάν ο θάνατος συνέβη από λοιμώδες νόσημα, όπου απαγορεύεται η εκταφή πριν την παρέλευση δεκαετίας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η ανεκτικότητά μας έχει εξαντληθεί και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε στο ακέραιο τον κανονισμό».

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,