Σοβαρή καταγγελία Η. Τσακαλίδη για απορριμματοφόρο του Δ. Ωραιοκάστρου

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία αποτυπώνεται μάλιστα και φωτογραφικά, σχετικά με επισκευή απορριμματοφόρου σε συνεργείο όμορου δήμου προχώρησε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία του αντιπροέδρου της Οικονομικής επιτροπής, Ηρακλή Τσακαλίδη, αφορά στην επισκευή οχήματος του δήμου Ωραιοκάστρου σε συνεργείο του Λαγκαδά που – σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη- δεν φαίνεται να υπάρχει “σχέση συνεργασίας που να εδράζεται σε κάποια σύμβαση. Τυχαίνει όμως το συνεργείο αυτό να είναι ιδιοκτησίας ατόμου το οποίο συνδέεται με τον δήμο Ωραιοκάστρου με σχέση εξηρτημένης εργασίας στο αμαξοστάσιο Ωραιοκάστρου.”

Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της “Συνεργασία τώρα” θέτει ερωτήματα στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου ζητώντας άμεσα απαντήσεις.

Ακολουθεί η καταγγελία:

“Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.20, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μου, επισκέφθηκα ένα συνεργείο επισκευής  αυτοκινήτων στο χωριό Κριθιά του Δήμου Λαγκαδά, όπου ήταν σταθμευμένο το με αρ. κυκλοφ. ΚΗΗ 8485 απορριμματοφόρο όχημα ιδιοκτησίας του δήμου Ωραιοκάστρου, για επισκευή, όπως μου δηλώθηκε από εργαζόμενο.

Με το συγκεκριμένο συνεργείο δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση συνεργασίας που να εδράζεται σε κάποια σύμβαση. Τυχαίνει όμως το συνεργείο αυτό να είναι ιδιοκτησίας ατόμου το οποίο συνδέεται με τον δήμο Ωραιοκάστρου με σχέση εξηρτημένης εργασίας στο αμαξοστάσιο Ωραιοκάστρου.
Ερωτάται λοιπόν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης:

1) Γιατί βρέθηκε το προαναφερθέν απορριμματοφόρο του δήμου Ωραιοκάστρου στο συγκεκριμένο συνεργείο;

2) Υπάρχει μήπως υπογραμμένη κάποια σύμβαση συνεργασίας με το συγκεκριμένο συνεργείο και τι προβλέπει αυτή;

3) Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε το προαναφερθέν απορριμματοφόρο να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο συνεργείο ( εντοπισμός βλάβης, γνωμάτευση τεχνικού του δήμου μας, κοστολόγηση ανταλλακτικών και εργασίας, εντολή μετάβασης στο συνεργείο, ανάθεση επισκευής);

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, που θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις του δημάρχου κατά τη διάρκεια της σημερινής (18.00) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου.

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,