Αν. Πολυχρονίδης για Π. Τσακίρη και γραφείο Τύπου: «Δάσκαλε που δίδασκες»

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ανέστης Πολυχρονίδης αναφέρεται στο γραφείο Τύπου του Δ. Ωραιοκάστρου και στην προσπάθεια -μέσω αυτού- της προσωπικής προβολής του επικεφαλής των «Πρωταγωνιστών» και νυν δημάρχου, Παντελή Τσακίρη. Και αν η πρώτη φορά (στο ΔΣ ) ήταν μια ευγενική «διαμαρτυρία» προς τη διοίκηση που αγνοεί τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, σήμερα έγινε επιστολή «κεντημένη» με ψήγματα λεπτής ειρωνείας.

Αφορμή στάθηκε το δελτίο Τύπου της διοίκησης για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στα «Αλώνια» με τίτλο: «Με κέφι και δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα εορτάστηκαν τα Κούλουμα στον Δ. Ωραιοκάστρου», με τη λέξη «δωρεάν» να φαντάζει κάπως…”υπερβολική”, αφού «τα Σαρακοστιανά ήταν πάντοτε δωρεάν – χρηματοδοτούμενα από τον δημοτικό κορβανά.»

Με την ανοικτή επιστολή ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα» ανατρέχει στο παρελθόν και θυμίζει στον Παντελή Τσακίρη τι έλεγε με δική του ανακοίνωση (Μάρτιος 2019) για το γραφείο Τύπου του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, με το «Ο δήμος δεν είναι το τσιφλίκι κανενός».

Με τη φράση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ο κ. Πολυχρονίδης «φρεσκάρει» τη μνήμη του νυν Δημάρχου σημειώνοντας:

«Διαβάζοντας το χθεσινό δελτίο τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τα Κούλουμα και βλέποντας την προσωπική προβολή μέσω του γραφείου τύπου του δήμου του Δημάρχου για την παρουσία του εκεί -λες και θεσμικά δεν τίμησαν τις εκδηλώσεις του δήμου εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης- σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του σημερινού Δημάρχου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν ο ίδιος υποψήφιος και κατηγορούσε τον τότε Δήμαρχο (κ. Γαβότση) ότι:

(Aνακοίνωση Παντελή Τσακίρη 8 Μαρτίου 2019):

«Ο δήμος δεν είναι το τσιφλίκι κανενός»

Ας το αντιληφθεί επιτέλους ο δήμαρχος. Οι υποδομές και οι υπηρεσίες του δήμου, που στηρίζονται στα χρήματα των δημοτών, δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Είναι ντροπιαστικό και άκρως προκλητικό το δημαρχείο να χρησιμοποιείται από τον δήμαρχο, για να ασκεί ο ίδιος κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, αντί οι δημοτικές υπηρεσίες να αξιοποιούνται για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι διπλά προκλητικό, όταν ένας δήμαρχος -ελλείψει, προφανώς, δημοτικού έργου να επιδείξει- φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο γραφείο Τύπου του δήμου, για να διακινεί ανακοινώσεις που εξόφθαλμα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράταξή του και τις προεκλογικές διαφωνίες του με υποψηφίους άλλων συνδυασμών. Τέτοιου τύπου πρακτικές μάς γυρίζουν πίσω πολλές δεκαετίες. Δεν θα το επιτρέψουμε.»

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου τύπου πρακτικές ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ και σήμερα να μας γυρίζουν πίσω  πολλές δεκαετίες! Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε!

Καλή Σαρακοστή!

Υ.Σ.

Τα Σαρακοστιανά ήταν πάντοτε δωρεάν, χρηματοδοτούμενα από τον δημοτικό κορβανά.»

==============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,