Δ. Ωραιοκάστρου: H ανησυχητική αύξηση διαρρήξεων – κλοπών και η ανεκπλήρωτη υπόσχεση του Π. Τσακίρη

Η έντονη έξαρση της εγκληματικότητας στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου αποτέλεσε για ακόμα μία φορά (δυστυχώς) θέμα συζήτησης στο ΔΣ του Ωραιοκάστρου,  χωρίς ωστόσο να ειπωθεί κάτι ουσιαστικό από την πλευρά του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Τα φαινόμενα των διαρρήξεων και των κλοπών -ακόμα και όταν οι κάτοικοι βρίσκονται την ίδια στιγμή στα σπίτια τους- πληθαίνουν σε επικίνδυνο βαθμό, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανασφάλεια των δημοτών να αυξάνεται ραγδαία.

Την ανησυχία των πολιτών μετέφερε στον δήμαρχο κ. Τσακίρη, ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω δικηγόρος Κωνσταντίνος Τζίκας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την εμφανή αδυναμία αστυνόμευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Τα έχουμε πει πολλές φορές όλα αυτά τα θέματα» απάντησε ο κ. Τσακίρης και συνέχισε ρίχνοντας το…  μπαλάκι στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα τη σύσταση ομάδας ΟΠΚΕ Ωραιοκάστρου (Oμάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) αλλά δεν έχει εισακουστεί. Παρόλα αυτά υπάρχει μια συνεργασία με το ΑΤ και ΤΑ  […] έχουν καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο με τα συγκεκριμένα μέσα που διαθέτει η ΕΛΑΣ προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά τα φαινόμενα τα δυσάρεστα τα οποία συμβαίνουν σε όλο τον τόπο μας…»

«Ο Δήμος» συμπλήρωσε ο κ. Τσακίρης «το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πιέζει και να βοηθάει τα αστυνομικά τμήματα με έμμεσο τρόπο κυρίως σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέρχεται περισσότερο στο ρόλο του.»

Η υπόσχεση στο ΑΤ Ωραιοκάστρου του Παντελή Τσακίρη που παραμένει ανεκπλήρωτη

Σημειώνεται εδώ βέβαια, πως στο ΔΣ του Οκτωβρίου του 2019 -μόλις είχε αναλάβει τα ηνία του δήμου ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου- ο κ. Τσακίρης είχε υποσχεθεί… δωρεά αυτοκινήτου στο αστυνομικό τμήμα! Η υπόσχεση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

«Θα προχωρήσουμε στη δωρεά ενός αυτοκινήτου από τον δήμο Ωραιοκάστρου προς το αστυνομικό τμήμα με τη ρητή δέσμευση ότι θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τον δήμο Ωραιοκάστρου» είχε αναφέρει τότε ο κ. Τσακίρης.

«Ωστόσο» είχε συμπληρώσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου «επειδή δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παράσχουν υλικοτεχνική υποδομή, θα εντάξουμε την αγορά του αυτοκινήτου στον προϋπολογισμό του 2020».

Έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από τότε…

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,