Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά

Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά έγινε από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και των σχολείων Geschwister-Scholl-Gesamtschule της Γερμανίας και LΥcée du Pays de Saint Omer της Γαλλίας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο, υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε πως αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση για να συμμετάσχει στην ημερίδα με τις μαθήτριες και τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους για θέματα σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, υγείας, παιδείας και κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε την ανάγκη για περισσότερο διάλογο στην Ευρώπη για τη δημόσια σφαίρα και τη δημόσια πολιτική, όπου θα συμμετέχουν όλοι. «Η Ευρώπη είναι όλοι μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους της Ευρώπης μέσα από προγράμματα κινητικότητας και κατάρτισης.

Τους μαθητές και τους πολιτικούς που συμμετείχαν στην ημερίδα καλωσόρισε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων απηύθυναν ερωτήσεις στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και στους βουλευτές ΝΔ, Δημήτρη Βαρτζόπουλο και Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Αρβανιτίδη. Οι Έλληνες πολιτικοί απάντησαν σε ερωτήματα των μαθητών για θέματα σχετικά με την ενίσχυση της βιωματικής εκπαίδευσης, τις προκλήσεις που θέτει η ψυχική υγεία και την ενεργειακή κρίση.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο εξαιρετικός διάλογος που αναπτύχθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου θα συνεχιστεί με ένα δεύτερο κύκλο στη Γαλλία και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο με μια τρίτη συνάντηση στο  Detmold  της Γερμανίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση να στηρίζει με όλες τις της δυνάμεις το εγχείρημα.

==========

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,