Ήρθε από τον ΦοΔΣΑ το απορριμματοφόρο για τους καφέ κάδους

Μετά τους 720 καφέ κάδους ο Δ. Ωραιοκάστρου παρέλαβε και το ειδικό απορριμματοφόρο όχημα μέσω δωρεάς από τον (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού Συλλογής Βιοαποβλήτων στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας» και υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»,

Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε περιοχές του Δήμου, ενώ αναμένεται επίσης να παραληφθεί από τον ΦΟΔΣΑ και ένας κλαδοτεμαχιστής.

Τι είναι ο καφέ κάδος

Ο καφέ κάδος είναι ο κάδος, μέσα στον οποίο μπορούμε να συλλέγουμε τα οργανικά βιοαπόβλητα του νοικοκυριού μας. Ουσιαστικά ο καφέ κάδος αποτελεί την αρχή της διαδικασίας κομποστοποίησης, δηλαδή του φυσικού και άμεσου τρόπου ανακύκλωσης  των οργανικών υπολειμμάτων.

Στον καφέ κάδο οι πολίτες μπορούν να συλλέγουν οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα φαγητού, λαχανικά, φρούτα, λουλούδια, φυτά κ.ά., με απώτερο σκοπό την κομποστοποίηση, δηλαδή να μετατραπούν με φυσική διαδικασία σε λίπασμα ή όπως αλλιώς το ονομάζουμε κομπόστ. Αυτή η φυσική διαδικασία ανακύκλωσης μετατρέπει ένα οργανικό υλικό σε λίπασμα που είναι χρήσιμο για όλους. Και όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,