Ενίσχυση δράσεων στον Δ. Ωραιοκάστρου για την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Να ενισχύσουν τη συνεργασία, τις ενέργειες και τις δράσεις τους με στόχο την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συμφώνησαν φορείς και πολίτες που συμμετείχαν σε εκδήλωση του Δήμου Ωραιοκάστρου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Λαζαρίδης, η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Λίστα Πέτσου και ο εκπαιδευτής σκύλων Γιάννης Διονυσόπουλος, ο οποίος εξήγησε τις ενέργειες που κάνει με την ομάδα του όταν καλούνται να επιληφθούν για αδέσποτα ζώα.

Για το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων μίλησε η δικηγόρος Ανθή Βλάχου, ενώ ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, Παύλος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στους ελέγχους που διενεργούνται από την ΕΛ.ΑΣ. για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, για την επιβολή προστίμων και επισήμανε πως πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα. Ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει ανοχή στο θέμα της διαγραφής προστίμων που επιβάλλονται σε όσους δεν τηρούν τη νομοθεσία για τα ζώα.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η εκπρόσωπος του σωματείου «Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου», Μαρία Τσακιρίδου. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που υλοποιούν τα μέλη του σωματείου, φροντίζοντας αδέσποτα ζώα και επισήμανε πως πρέπει να προωθηθεί το μήνυμα της υιοθεσίας των αδέσποτων. «Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να υιοθετεί αδέσποτα ζώα και να μην αγοράζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα ζώα, ιδιοκτήτης καταφυγίου αδέσποτων ζώων και πολίτες, ενώ ακολούθησε διάλογος.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
,