Επί ποδός Περιφέρεια και Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκλογές της Κυριακής

Επί ποδός βρίσκονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Συνολικά και στις επτά περιφερειακές ενότητες θα συγκροτηθούν 3.423 εκλογικά τμήματα και άλλα 66 ετεροδημοτών, με τον μέγιστο αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε εκλογικό τμήμα να είναι τα 500 άτομα.

   «Είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων, αλλά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2019, λόγω της τελευταίας απογραφής και της μείωσης του πληθυσμού. Συνολικά στους καταλόγους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι καταγεγραμμένοι περίπου 1,7 εκατ. ψηφοφόροι, ενώ στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν λίγο πάνω από ένα εκατ.» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.

   Πρόσθεσε δε, πως αρμοδιότητα των περιφερειών είναι να προμηθεύουν με το απαραίτητο εκλογικό υλικό τους δήμους. «Όλα είναι έτοιμα. Αύριο και την Παρασκευή οι δήμοι θα παραλάβουν τους εκλογικούς καταλόγους, το εκλογικό υλικό και τη γραφική ύλη που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Οι υπηρεσίες μας θα είναι σε επιφυλακή το Σαββατοκύριακο για κάθε ενδεχόμενο και σε περίπτωση που προκύψει έλλειψη ψηφοδελτίων σε εκλογικό κατάστημα», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Τα στοιχεία για τον δήμο Ωραιοκάστρου έχουν… αναρτηθεί στα τζάμια του Δημαρχείου. Στον δήμο Θεσσαλονίκης θα στηθούν 505 κάλπες, σε 456 εκλογικά τμήματα σε 57 σχολικά συγκροτήματα της πόλης και ακόμη 49 εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες στο κτίριο του Ευκλείδη, όπου θα ψηφίσουν συνολικά 6.963 εγγεγραμμένοι ετεροδημότες από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης.

   Οι άνθρωποι με μειωμένη κινητικότητα και αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο ισόγειο των εκλογικών τμημάτων με τη βοήθεια δημοτικού υπαλλήλου, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διαθέσει δύο αυτοκίνητα για τη μεταφορά πολιτών που αδυνατούν λόγω προβλημάτων να μετακινηθούν με κάποιον άλλον τρόπο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

==============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
,