Η “Βουλή” της Θεσσαλονίκης – Ποιοι εκλέγονται για πρώτη φορά σε Α’ και Β’ Περιφέρεια

Έξι νέοι βουλευτές εκλέγονται στις Α’ και Β’ εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Εννέα έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία στη Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ενώ συγκεντρώσει τέσσερις στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στην Α’ Θεσσαλονίκης και δύο στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι πιθανότατα θα υπάρξουν και δεύτερες εκλογές, πιθανότατα στις 25 Ιουνίου, μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Εκκρεμεί η απόφαση των πολιτικών αρχηγών για το ποια έδρα θα επιλέξουν.ADVERTISEMENT

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σταύρος Καλαφάτης

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Έλενα Ράπτη

Άννα Ευθυμίου

Δημήτρης Κούβελας

Στράτος Σιμόπουλος

Διαμαντής Γκολιδάκης

Δημήτρης Βενιέρης

Όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου

Ράνια Θρασκιά

Χρήστος Γιαννούλης

Γιάννης Αμανατίδης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Συμεών Κουπελόγλου

Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ καταλαμβάνουν από μία έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Μένει να ανακοινώσουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης αν θα κρατήσουν την έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Θεόδωρος Καράογλου

Φάνης Παπάς

Σάββας Αναστασιάδης

ΣΥΡΙΖΑ

Σωκράτης Φάμελλος

Δώρα Αυγέρη

ΠΑΣΟΚ

Αθανάσιος Γλαβίνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΛΥΣΗ

Κωνσταντίνος Χήτας

ΚΚΕ

Λεωνίδας Στολτίδης

Τα νέα ονόματα

Διαμαντής Γκολιδάκης

Ο Διαμαντής Γκολιδάκης  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 41 χρόνια στην περιοχή της Καλαμαριάς. Εισήχθη μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου και κόλλησε τα πρώτα του ένσημα, ως φοιτητής, εργαζόμενος στο χώρο της εστίασης. Αποφοίτησε από την Ιατρική και ολοκλήρωσε το αγροτικό του στο Βόιο Κοζάνης και τη Χαλκιδική πριν υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός.

Τα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε την ειδικότητα του καρδιολόγου σε νοσοκομεία της πόλης όπου έρχεται σε επαφή με τις απαιτητικές συνθήκες των Νοσοκομείων της χώρας μας.

Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει το δικό του καρδιολογικό ιατρείο στην Καλαμαριά και να ζήσει την «πραγματικότητα» του να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, συμμετείχε σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων και το 2017 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».

Τα τελευταία χρόνια, είτε με προσωπική πρωτοβουλία είτε συνδράμοντας σε δράσεις διαφόρων φορέων ξεκίνησε μια μακρά εθελοντική διαδρομή. Με ομιλίες σχετικά με θέματα υγείας σε μαθητές, φοιτητές αλλά και με δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εκλεγμένος από τους συναδέλφους του σε διάφορες επιτροπές διοίκησης στα Νοσοκομεία της πόλης  αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά πιο ενεργά.

Επελέγη μετά από αξιολόγηση στο μητρώο στελεχών της Ν.Δ., ένα εγχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατάφερε να ενεργοποιήσει τους ενεργούς πολίτες ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά.

Εξελέγη το 2016 σύνεδρος Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης και το 2018 επανεξελέγη στην πρώτη θέση σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Βενιέρης

Ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος γεννήθηκε το 1964 από γονείς μετανάστες και έζησε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του σε τέσσερα διαφορετικά περιβάλλοντα, καθώς οι εργαζόμενοι σκληρά γονείς του στην Γερμανία αδυνατούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους. Το 1997 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την επί σειρά ετών σύντροφό του και οικονομολόγο Μαρία Λαζαρίδου. Σήμερα είναι πατέρας δύο παιδιών 9 και 11 χρόνων, αντιστοίχως, τον Αλέξανδρο και τον Άγγελο. Ο Δημήτρης Βενιέρης αποφοίτησε από το τμήμα μηχανικών τοπογραφίας και γεωοπληροφορικής το 1987 στη Αθήνα και ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ως λοχίας του μηχανικού, το 1989.

Η σχέση του με το ραδιόφωνο ξεκίνησε στα μαθητικά του χρόνια, αλλά η θέσπιση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης τον συνάντησε από το καλοκαίρι του 1989 στο χώρο της ενημέρωσης. Πολύ σύντομα ήρθε η πρόταση-σταθμός στην επαγγελματική του διαδρομή από το μεγαλύτερο ραδιοτηλεοπτικό όμιλο της Θεσσαλονίκης και έκτοτε συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, σε πολλά από αυτά από θέσεις ευθύνης. Για διάστημα περίπου 10 χρόνων δίδαξε σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, στα οποία για διάστημα 4 ετών διετέλεσε διευθυντής του τμήματος δημοσιογραφίας . Ήταν για δέκα χρόνια υπεύθυνος σύνταξης σε περιοδικό Τύπο και έλαβε μέρος σε δημοσιογραφικές αποστολές στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας 1992 και 1996 και στον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας το 1999. Ο ίδιος βραβεύτηκε για τη ραδιοφωνική του εκπομπή στο θεσμό ΧΡΥΣΑ ΚΥΡΗΚΕΙΑ (2002).

Τα τελευταία χρόνια, ο δημοσιογράφος κρατά το τιμόνι του ραδιοφωνικού σταθμού Status Fm 107,7. Έχει μακρά δημοσιογραφική διαδρομή σε Μέσα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και ειδικά στα ερτζιανά.

Ράνια Θρασκιά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Εκπόνησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ισπανία (Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα) με ειδίκευση στην ψυχολογία. Ολοκλήρωσε και επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές στο University of East London στην κλινική ψυχολογία.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε ως παρουσιάστρια στα τηλεοπτικά κανάλια TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ANT1, MEGA και ALTER. Τρία χρόνια εργάστηκε στο κανάλι ΑΝΤ1 σαν παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών. Το 2004 ξεκίνησε την καριέρα της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (εκπομπή Όμορφος Κόσμος το πρωί), και ακολούθως εργάστηκε στο κανάλι ALTER.

Τον Απρίλιο 2023 ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συμεών Κουπελόγλου

Ο 36χρονος επιχειρηματίας Συμεών Κουπελόγλου έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα κοινά. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον υπερκομματικό συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μεγάλωσε στη δυτική Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία άρχισε να εργάζεται στον τομέα της εστίασης και σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Σήμερα λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες παρασκευαστικές μονάδες πάγου της Βόρειας Ελλάδας και είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές των καταστημάτων εστίασης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Πρόσφατα έκανε ακόμη ένα επιχειρηματικό βήμα, δημιουργώντας παρασκευαστήριο επιτραπέζιων κεριών.

Φάνης Παπάς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977.

Η καταγωγή του είναι από το Σοχό της επαρχίας Λαγκαδά, με ρίζες από τη Βλάστη Κοζάνης.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη, με την οποία έχουν 4 παιδιά και κατοικούν ως οικογένεια μόνιμα στο Σοχό Θεσσαλονίκης.

Πτυχιούχος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Σερρών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση & Διακυβέρνηση” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού στο νησί της Λήμνου, αφού προηγουμένως αποφοίτησα από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.-Κρήτη) και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Α.Π.-Σχολείο ΣΟΕΚ/ΕΔ-Ρεντίνα).

Από το 2002 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα (πιστοποιημένη επεξεργασία ενζύμων τυροκόμησης – παραδοσιακή “Πυτιά”), με έδρα το Σοχό.

Αθανάσιος Γλαβίνας

Γεννήθηκε το 1987 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λαγκαδά, από την μεριά του πατέρα του, Γιάννη Γλαβίνα, και από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θέρμης, από την πλευρά της μητέρας του, Παρθένας Παπαδοπούλου, ενώ έχει μία αδελφή, τη Μάγδα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Κομοτηνής, στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης, έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης της Γερμανίας, όπου έλαβα, μάλιστα, υποτροφία από την Ομοσπονδιακή Βουλή και εργάστηκα για μερικούς μήνες στο γραφείο βουλευτή του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Κομοτηνής. Έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος συνεργάτης στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής της Νομικής Κομοτηνής, πραγματοποιώντας φροντιστηριακά μαθήματα, ενώ συμμετείχε ως διδάσκων στην θεωρητική εκπαίδευση σωμάτων ασφαλείας στη Σχολή Αστυφυλάκων του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, σε νομικά μαθήματα. Στο πλαίσιο της εκπόνησής της διδακτορικής μου διατριβής, ως επισκέπτης διδακτορικός φοιτητής με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας, πραγματοποίησε έρευνα σχετική με το θέμα της διατριβής μου, ενώ παρακολούθησα και μαθήματα Αυστριακού Δημοσίου Δικαίου.

Ακόμη, έχει εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος στη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης από το 2012, αλλά και ως συνεργάτης σε φορείς που ασχολούνται με την προστασία αιτούντων ασύλου. Παράλληλα, εργάστηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πεδίο της Μετανάστευσης και της Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όσο για την πολιτική, ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του, ήδη από μικρή ηλικία. Μεγάλωσε, εξάλλου, σε ένα «πολιτικό σπίτι», καθημερινός μάρτυρας πολιτικών συζητήσεων και με πλήθος πολιτικών εφημερίδων γύρω μου, λόγω της έντονης δράσης του πατέρα μου, Γιάννη Γλαβίνα, βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1981 ως το 1996. Έτσι, είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για τα πολιτικά ζητήματα και τη δύναμη της πολιτικής να διαμορφώνει και να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Από πρωτοετής φοιτητής εντάχθηκα στην Π.Α.Σ.Π. της Νομικής Κομοτηνής και εκλέχθηκα γραμματέας της οργάνωσης δύο φορές, στα χρόνια 2007-2009. Έκτοτε συμμετέχω ανελλιπώς στις διαδικασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είμαι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ήδη από το 2018.

Από τον Ιανουάριο του 2022, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη, ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία κατέχω μέχρι και σήμερα.

πηγή www.thestival.gr

=============

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
,