Σκληρή μάχη για να φτάσουν στο υψηλότερο βάθρο της εκλογής τους, έδωσαν για ακόμη μία φορά στις εθνικές εκλογές, τα «γνωστά» ονόματα της πολιτικής, από τη Νέα Δημοκρατία, στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Γεγονός είναι άλλωστε πως η πρωτιά σε σταυρούς ανεβάζει τις «μετοχές» τόσο στο εσωκομματικό Χρηματιστήριο όσο και στις …τοπικές κοινωνίες.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα στο Δήμο Ωραιοκάστρου, όσον αφορά τη σειρά κατάταξης των μελών του κόμματος που ρίχτηκαν στη μάχη του σταυρού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Πρωτοδικείο, ο Θόδωρος Καράογλου «κατακτά» τη (δύσκολη) κορυφή στο Δήμο Ωραιοκάστρου με 3345 σταυρούς. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια σημαντική (και με νόημα) πολιτική «νίκη» αφού -για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα- ο κ. Καράογλου αντιμετώπισε, καθ’ όλη τη διάρκεια την προεκλογικής περιόδου, την έντονη … “αδιαφορία” της διοίκησης Τσακίρη, λόγω της υποψηφιότητας του Πέτρου Αταμιάν για τον δημαρχιακό θώκο του Δ. Ωραιοκάστρου.
Ξεχωρίζει επίσης, η δυναμική νέα είσοδος στα βουλευτικά έδρανα του Φάνη Παππά. Ο κ. Παππάς κατάφερε να κερδίσει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα την εμπιστοσύνη των πολιτών του Δ. Ωραιοκάστρου και να νικήσει «στη μάχη» διεκδικώντας έτσι ένα από τα 300 έδρανα της Βουλής. Συγκέντρωσε 3238 ψήφους και βρέθηκε στη δεύτερη θέση απέναντι σε όλα τα προγνωστικά (και της νυν διοίκησης;).
Η τρίτη και τέταρτη θέση στο δήμο Ωραιοκάστρου «ανήκουν» στον πολύπειρο Σάββα Αναστασιάδη με 3098 σταυρούς και στον «μεθοδικό» γιατρό Δημήτρη Βαρτζόπουλο με 3019 σταυρούς. Η ιδιαιτερότητα σε αυτές τις δύο περιπτώσεις των σταυρών είναι ότι και τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα, εκτός του ότι είναι πολύ αγαπητά στον κόσμο είχαν και την αμέριστη(;) -για πολλούς και την ιδιαίτερα εμφανή- στήριξη του Π. Τσακίρη και της διοίκησής του.
Γεγονός είναι πάντως ότι ανεξαρτήτως σειράς και σταυροδοσίας πρόκειται για αγαπητά πρόσωπα μέσα στη ΝΔ αλλά και στην καρδιά των ψηφοφόρων του κόμματος.
==========
(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )