“Νηπιαγωγάκια” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου

Για τον σημαντικό ρόλο που παίζει το βιβλίο στη ζωή μας αλλά και για την αξία του δανεισμού του από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη μίλησαν στα παιδιά του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη οι βιβλιοθηκονόμοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ωραιοκάστρου. 

Η επίσκεψη των δύο τμημάτων του νηπιαγωγείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελούσε μία ιδιαίτερα σημαντική εξωδιδακτική δράση, η οποία είχε ως σκοπό να περάσει τα οφέλη της επαφής των παιδιών με τα βιβλία από μικρή ηλικία και φυσικά την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας. 

Τα παιδιά εκτός από την ξενάγηση στον χώρο αλλά και την ενημέρωση για το πως ακριβώς “λειτουργεί” μία Βιβλιοθήκη, έλαβαν μέρος σε δραστηριότητα με ανάγνωση του βιβλίου «Έλμερ» του συγγραφέα Ντέιβιντ ΜακΚί και την κατασκευή mobil με ελεφαντάκια. 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ωραιοκάστρου είναι οργανωμένη, ενημερωμένη, ευχάριστη και όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ Άγγελος Πανούσης στο Polites Oraiokastrou «πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα επαφής, κυρίως των νέων, με τον χώρο του βιβλίου».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: