Ωραιόκαστρο: Τίμησαν τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης τίμησαν ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος» και ο Δήμος Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της 82ης επετείου της Μάχης.

Το πρωί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης και ακολούθησε ομιλία για το χρονικό της Μάχης από την Βικτωρία Μόσχου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος».

Στη συνέχεια, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Κρητών Μακεδονομάχων, στο πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Ο Γιώργος Καπετανάκης, μέλος του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου, μίλησε για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης και για τη σημασία που είχε στον αγώνα των Ελλήνων κατά των κατακτητών Γερμανών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», Πολύδωρο Γιαννάκη, από τη γενική γραμματέα του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών «Τα Αγρίμια», Ελένη Ζαχάκη, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά Θέρμης», Νίκο Μαρινάκη, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Στέλιο Παπανικολάου και από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου,  Γιάννη Θεοδωρίδη και από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Καρασαββίδη.

Ακολούθησαν ριζίτικο τραγούδι από μέλη της Παρέας Ριζίτικου Τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, κρητικός χορός από μέλη του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και κρητικό κέρασμα.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της “Συνεργασία τώρα” Ανέστης Πολυχρονίδης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,