Η πρώτη συγκέντρωση Τσακίρη – Ποιοι έδωσαν το «παρών» στο Rose garden

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με στελέχη που έχουν ήδη ανακοινωθεί πως συμμετέχουν στη δημοτική του παράταξη «Ανθρώπων έργα», καθώς και με αυτά που πρόκειται να ενταχθούν, αλλά και με φίλους, είχε χτες το βράδυ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο γνωστό πολυχώρο του Rose Garden.

Ουσιαστικά ήταν ένα ευρύτερο οργανωτικό κάλεσμα που έγινε, με γνώμονα, το «πάντρεμα» αφ’ ενός «εκλεκτών» της τωρινής διοίκησης Τσακίρη από τους «Πρωταγωνιστές», την «Πολιτεία με Όραμα», τη «Συνεργασία τώρα», τη «Δύναμη Δημιουργίας» και την «Αν.α.σ.α.», και αφ’ ετέρου νέων υποψηφίων που ετοιμάζονται να βγουν στην εκλογική αρένα διεκδικώντας τουλάχιστον μια αξιοπρεπή κατάταξη.

Η ταυτότητα της συγκέντρωσης; Περίπου 80 με 100 άτομα, αρκετοί νέοι, στελέχη παλαιών παρατάξεων, πρόεδροι συλλόγων και άλλοι. Ξεχωρίσαμε εκτός των στελεχών της νυν διοίκησης, την πρόεδρο της ΕΠΩΦ Γεωργία Πετρίδου, την πρόεδρο του Συλλόγου «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ» Σουλτάνα Κολέρδα, τη πρώην υποψήφια Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Χριστίνα Αλίρη, τον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντο μαζί τον πρώην στενό του συνεργάτη Κυριάκο Δούμπαλα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος» Δημήτρη Στοΐλα, τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γιώργο Χατζηγεωργίου, την πρώην υποψήφια βουλευτή του Μέρα 25 Ειρήνη Μήτσιου κα.

Απολογισμός  διοικητικού έργου, οργανωτικά θέματα καθώς και ζητήματα στρατηγικής.

Ο κ. Τσακίρης  απευθύνθηκε με ομιλία του στους υποψηφίους και στους φίλους της παράταξης, παρουσιάζοντας κυρίως τους βασικούς άξονες του δημοτικού έργου που έχει παραχθεί έως τώρα. Αναφέρθηκε φυσικά και στις «κεντρικές» κατευθύνσεις του προγράμματος για την επόμενη πενταετία, εάν και εφόσον επανεκλεγεί, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως βαδίζει με σχέδιο, ετοιμότητα και στρατηγική προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τοποθετήσεις, ερωτήματα και …καρφιά;

Μετά την ομιλία του κ. Τσακίρη, το λόγο πήραν πολλοί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης στο Δήμο.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αναφορά του νυν, στενού συνεργάτη, του κ. Τσακίρη στα πολεοδομικά θέματα (ΓΠΣ και λοιπά), Βαγγέλη Κανταρτζή, ο οποίος αναφέρθηκε στα …σκουπίδια, τα ογκώδη και τους κάδους απορριμμάτων, με λίγα λόγια στον τομέα της Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου.

Η δημόσια τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία σε μία τέτοια συγκέντρωση, αν αναλογιστεί κανείς την καταγγελτική στάση του κ. Κανταρτζή απέναντι στον τομέα της Καθημερινότητας, πριν ακόμα δώσει τα χέρια για συνεργασία ο ίδιος με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.  

Ο κ. Καταρτζής είχε παρουσιάσει -μέσα από τα social media (https://politesoraiokastrou.gr/?p=7622) – φωτογραφίες οι οποίες -σύμφωνα με τον ίδιο- έδειχναν φορτηγό του δήμου Ωραιοκάστρου να ξεφορτώνει μπάζα σε «παράνομη χωματερή» που στο παρελθόν είχε παραδοθεί δύο φορές στις φλόγες.

Τότε με λόγο ίσως και «ειρωνικό», μιλούσε για τη «δημιουργία «πράσινου σημείου» και σημείου «ανακύκλωσης» στο Ωραιόκαστρο, με την εναπόθεση από φορτηγό του Δήμου «ανακυκλώσιμων μπαζών», σημειώνοντας την ίδια ώρα καυστικά πως αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες».

Η χθεσινή του αναφορά στον τομέα της κ. Δημητριάδου δημιούργησε πολλές απορίες και ερωτήματα για τη μεταξύ τους σχέση και συζητήθηκε αρκετά στο περιθώριο της συγκέντρωσης του κ. Τσακίρη.

[φωτογραφία αρχείου]

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )


Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,