Π.Τσακίρης: Η συγκέντρωση, ο απολογισμός και ο …μηχανισμός της γραφειοκρατίας

Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, η οποία έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο Rose Garden παρουσία εκατοντάδων πολιτών. Ο κόσμος είχε από νωρίς κατακλύσει την αίθουσα του κέντρου εκδηλώσεων στο Ωραιόκαστρο, με αποτέλεσμα να γεμίσει ασφυκτικά και ο αύλειος χώρος.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση απολογισμού του έργου της διοίκησης ήταν καλά οργανωμένη και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα χωρίς όμως να κουράσει τους παραβρισκόμενους. Ξεκίνησε με live -μέσω video wall- μήνυμα «στήριξης» προς τον κ. Τσακίρη του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και ακολούθησαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα των: Δημήτρη Φινοκαλιώτη, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γεωργιάδη, προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Τσακούμη προέδρου ΤΕΕ/ΤΚΜ και Σπύρου Μάμαλη, πρώην προέδρου ΓΕΩΤΕΕ.

Κατόπιν προβλήθηκαν πέντε ολιγόλεπτα βίντεο που αφορούσαν τα διοικητικά, τη ψηφιακή διακυβέρνηση, τη καθημερινότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική πολιτική, τα έργα που έγιναν και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ευρύτερο δήμο.

Η ομιλία, τα «καρφιά» και ο… «μηχανισμός της γραφειοκρατίας»

Με το κεντρικό μήνυμα «Μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου» ο κ. Τσακίρης επισήμανε την αναγκαιότητα να ανανεωθεί η εντολή του για μία νέα θητεία στο τιμόνι του δήμου Ωραιοκάστρου, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «η πρόοδος, η εξωστρέφεια και η σοβαρότητα θα κερδίσουν την μάχη της 8ης Οκτωβρίου.»

«Κάναμε τα πάντα ακριβώς για να οδηγήσουμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου μπροστά και το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρά τις όποιες ελλείψεις ή τα όποια λάθη», είπε ο κ. Τσακίρης.

Η μικρής διάρκειας ομιλία του τα είχε όλα. Ενθουσιασμό, απολογισμό, «θυμό» για όσους κρατούν μονίμως μια στάση αμφισβήτησης και καρφιά για τον… μηχανισμό της γραφειοκρατίας!

«Δεν υπάρχει ον πιο θλιβερό και άνθρωπος πιο ανάξιος σεβασμού από αυτόν που είτε συνειδητά είτε προσποιητά κρατάει μονίμως μια στάση αμφισβήτησης» είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «τα εύσημα ανήκουν σε αυτόν που μάχεται, σε αυτόν με το πρόσωπο του που είναι σημαδεμένο από σκόνη, ιδρώτα και αίμα.»

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Τσακίρη για το «βαρίδιο στην ανάπτυξη των κοινωνιών» ένα από τα «κλασικά και χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης» όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Τσακίρης.

«Δεν ήταν όμως μόνο η πανδημία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι τα κλασικά και χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης παρά τις όποιες θεσμικές βελτιώσεις είδαμε τα τελευταία χρόνια δεν έφυγαν ποτέ. Ήταν εδώ και συνεχίζουν να είναι.» είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, και συνέχισε:

«Μια λέξη γνωστή σε όλους μας, ένα βαρίδιο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών που κάθε δήμαρχος με όρεξη για δουλειά έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και δεν είναι άλλη από την γραφειοκρατία. Πολλές φορές την έχετε ακούσει τη λέξη. Δεν είμαι βέβαιος αν τελικά έχουμε όλοι αντιληφθεί τι είναι αυτό.»

«Η γραφειοκρατία είναι εκείνος ο μηχανισμός, εκείνη η κακή νοοτροπία που εφευρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Ούτε όμως εδώ τα παρατήσαμε. Αντίθετα μάλιστα. Πιέσαμε ακόμα περισσότερο και χρειάστηκε πολλές φορές να γίνουμε δυσάρεστοι σε κάποιους χωρίς όμως να μας απασχολήσει.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσακίρης κάλεσε τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου «να εστιάσουν όχι στην εύκολη κι ανέξοδη κριτική ορισμένων, όχι σε αυτούς που περιμένουν στη γωνία για να δουν πότε θα στραβοπατήσουμε για να βγουν να πουν κάτι κακό, πιστεύοντας ότι έτσι δικαιώνονται στα δικά σας μάτια,  αλλά στα έργα που σας παρουσίασα σήμερα εδώ. Έργα από Ανθρώπους, Έργα για Ανθρώπους, Ανθρώπων Έργα».

Στην εκδήλωση εκτός των άλλων έδωσαν παρουσία οι βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης, Φάνης Παππάς, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,