Τρεις ερωτήσεις στον Ηρακλή Τσακαλίδη: Η έντονη αντιπολιτευτική μου δράση, ενοχλεί τους διοικούντες

Για τη “Συνεργασία τώρα” στο δρόμο προς την κάλπη, για τη διοίκηση του Π. Τσακίρη και τις απευθείας αναθέσεις αλλά και για τα social media, μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος, Ηρακλής Τσακαλίδης, μέσα από την ενότητα μίνι συνεντεύξεων από το Polites Oraiokastrou η οποία περιλαμβάνει μόνο «Τρεις ερωτήσεις» και με περιορισμό λέξεων.

Τον ευχαριστούμε θερμά που δέχτηκε να συμμετάσχει στην ενότητα αυτή:

κ. Τσακαλίδη

Περιγράψτε μου τη δυναμική και τα διλήμματα στο δρόμο προς τις κάλπες της «Συνεργασία τώρα» και του Ανέστη Πολυχρονίδη.

Θα ήθελα κατ αρχήν να υπενθυμίσω ένα γεγονός: Η δημοτική παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ με επικεφαλής τον Ανέστη Πολυχρονίδη, είναι η μόνη που δεν τροφοδότησε τη σημερινή διοίκηση του δημάρχου με δημοτικούς συμβούλους, άσχετα με το τι θα πράξει ο καθένας μας στις επερχόμενες εκλογές. Ως εκ τούτου, βρισκόταν -και βρίσκεται- στο μάτι του κυκλώνα των επιθέσεων τόσο του δημάρχου όσο και ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών του.

Η παράταξη μας, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, άσκησε έντονη αντιπολιτευτική δράση, χωρίς όμως να μη χειροκροτήσει τις λίγες, καλές πρακτικές της διοίκησης. Βρισκόμαστε μόλις δύο μήνες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Οκτώβριο. Και η παράταξη μας, όπως κι οι άλλες, αναπτύσσει έντονη δράση για τον εμπλουτισμό της με αξιόλογο έμψυχο υλικό.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών αποτελούν προφανώς ένα σημείο αναφοράς, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Θεωρώ λοιπόν ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα εδράζονται και στα πρόσφατα αποτελέσματα.

Και προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσω να υπηρετώ το κοινωνικό συμφέρον, εφόσον βέβαια οι συνδημότισσες κι οι συνδημότες μου εμπιστευτούν τη ψήφο τους στο πρόσωπό μου.

«Κατηγορείτε» τη διοίκηση Τσακίρη για σωρεία απευθείας αναθέσεων και για μικρές εκπτώσεις σε έργα που ανατίθενται σε συγκεκριμένες εταιρείες. Την τοποθέτησή σας παρακαλώ.

Ο νομοθέτης προβλέπει τη δυνατότητα στους δημάρχους να χρησιμοποιούν την απευθείας ανάθεση αλλά και την απευθείας πρόσκληση- χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- ώστε κατ εξαίρεση και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις να μπορούν να υπερπηδήσουν τους σκοπέλους της κανονικότητας με προκήρυξη -υποβολή προτάσεων- αξιολόγηση προτάσεων κλπ . Και πολύ σωστά πράττει.

Όμως αυτό που συμβαίνει στο Δήμο μας την τελευταία τετραετία, ειλικρινά δεν έχει προηγούμενο.

Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση απ το 1998 κι έχω βιώσει τις διοικήσεις τεσσάρων δημάρχων. Οι απευθείας αναθέσεις όμως απ΄ τη σημερινή διοίκηση, έχουν γίνει μονόδρομος. Εξίσου σημαντικό σημείο αποτελεί και η προσφορά μηδαμινών εκπτώσεων, από 2,20% έως 4,60%!

Το ακόμη πιο αξιοσημείωτο γεγονός βέβαια είναι ότι ανάδοχος του συντριπτικού ποσοστού εργολαβιών έχει ανατεθεί σε μια εταιρία, με τα παρακλάδια της, που έχει έδρα της την Λάρισα. Λέτε να έχει σχέση με το γεγονός ότι και ο δήμαρχος μας έλκει την καταγωγή του απ την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας;

 «Ηρακλής Τσακαλίδης»: Γραφικός ή αποκαλυπτικός στα social media;

Απ’ την προεκλογική περίοδο των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών είχα δεσμευτεί στους συμπολίτες μου ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να συντελέσω με τις μικρές μου δυνάμεις, στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Και οι συμπολίτες μου με τίμησαν με τη ψήφο τους, στέλνοντας με στο δημοτικό μας συμβούλιο, απ όπου – μέσω της παράταξης μου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ  κατέλαβα και τη θέση του αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Θα ενθυμείστε ότι η κυβέρνηση, θέλοντας να διευκολύνει την κυβερνησιμότητα των Δήμων, μετέφερε τον κύριο όγκο των σοβαρών θεμάτων στην Οικονομική Επιτροπή. Εκεί λοιπόν ανέπτυξα έντονη αντιπολιτευτική δράση, πράγμα που «ενόχλησε» τους διοικούντες.  Κι όταν κάποιος σ ενοχλεί, τότε μετέρχεσαι άθλιους τρόπους για να μειώσεις και τελικά να εκμηδενίσεις τον η τους αντιπάλους σου.

Έτσι χρησιμοποίησαν (τόσο ο δήμαρχος όσο και κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη της διοίκησης του)  τους όρους του λαϊκιστή, του εμμονικού κλπ.

Πως όμως συνάδουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί με την πρόταση του ίδιου του δημάρχου στο πρόσωπο μου να αναλάβω θέση αντιδημάρχου στη διοίκηση του, ήδη απ τον πρώτο Νοέμβριο της θητείας του;  Τότε ήμουν αξιόλογος και μετέπειτα εμμονικός και λαϊκιστής;

Στέλνω λοιπόν μήνυμα ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν με πτοούν, αντίθετα μου «ατσαλώνουν» το χαρακτήρα και τη σιγουριά ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,