Δ. Ωραιοκάστρου: Ψεκάζουν αλλά μας «τρώνε» τα κουνούπια

Αφόρητη είναι η κατάσταση με τα κουνούπια τόσο στο Ωραιόκαστρο όσο και στον ευρύτερο δήμο. Μπορεί το πρόγραμμα των επίγειων ψεκασμών να προχωράει κανονικά σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης, ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα των πολιτών που επισημαίνουν πως στους υπαίθριους χώρους, ειδικά το βράδυ, η κατάσταση είναι μη ανεκτή.

Από την πλευρά της η διοίκηση εξηγεί -με ανακοίνωσή της- ότι από τα “ειδικά συνεργεία” δίνεται βαρύτητα σε περιοχές, όπως παιδικές χαρές, πάρκα και άλση με εβδομαδιαίους ψεκασμούς για καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Ακόμα πως οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Τέλος “παρακαλούνται οι δημότες να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν καλώντας στο τηλέφωνο 2313304084 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email:  aliri@oraiokastro.gr.”

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,