Η. Τσακαλίδης: η κατάτμηση έργων και οι απευθείας αναθέσεις της διοίκησης Τσακίρη

Για συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο της επιλογής της διοίκησης Τσακίρη με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης και με κατάτμηση του έργου στις τρεις Δημοτικές ενότητες (Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας, Καλλιθέας) και όχι με επίσημο διαγωνισμό που ενδεχομένως να υπήρχε και το όφελος της έκπτωσης, κάνει λόγο στην εξαιρετικά σοβαρή του ανάρτηση, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Ηρακλής Τσακαλίδης.

Ο κ. Τσακαλίδης μάλιστα αποκαλύπτει στα social media δύο θέματα που «απασχόλησαν» την Οικονομική Επιτροπή, το θέμα «Ασφαλής διαχείριση των υπολειμμάτων υλοτομίας» και το «Αποδοχή μελέτης που αφορά στις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου».

Για το μεν πρώτο (υλοτομία):

Για την δ.ε Ωραιοκάστρου  ποσό 30.935,50ευρώ.

Για την δ.ε Καλλιθέας         ποσό 30.935,50ευρώ.

Για την δ.ε Μυγδονίας         ποσό 30.935,50 ευρώ.

Για το μεν δεύτερο (διαγραμμίσεις):

Για την δ.ε Ωραιοκάστρου  ποσό 37.200 ευρώ.

Για την δ.ε Καλλιθέας         ποσό 37.200 ευρώ.

Για την δ.ε Μυγδονίας         ποσό 37.200 ευρώ.

«Τι σκαρφίζεται η διοίκηση ενός Δήμου όταν θέλει να δώσει με απ’ ευθείας ανάθεση ένα έργο σε εργολάβο της επιλογής της;» θέτει το ερώτημα δημόσια ο κ. Τσακαλίδης, και συνεχίζει:

«Εκμεταλλεύεται το παραθυράκι του νόμου, σπάει το έργο σε τόσα κομμάτια όσες και οι δημοτικές ενότητες απ’ τις οποίες αποτελείται ο ενιαίος δήμος  κι όλα καλά κι όλα ωραία! […] Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να αναθέσει απευθείας σε εργολάβο της αρεσκείας του ένα ενιαίο έργο, που θα χρειαζόταν κανονικά να ακολουθηθεί η διαγωνιστική διαδικασία, για ένα συνολικό ποσό 92.806,50 ευρώ» συνεχίζει ο δημοτικός σύμβουλος.

To Polites Oraiokastrou ζήτησε διευκρινήσεις για το θέμα της υλοτομίας από τον κ. Τσακαλίδη, ο οποίος σημείωσε:

Μετά την εμφάνιση του φλοιοφάγου έντονου και μετά από σημαντική χρονική υστέρηση, ο δήμος Ωραιοκάστρου ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την κοπή των ασθενών δένδρων του Δήμου. Η σύμβαση που υπογράφηκε προέβλεπε ως αμοιβή της εργολάβου εταιρίας την απόληψη των καμένων κορμών, χωρίς μέριμνα για την τύχη των κλαδιών.

Τα κλαδιά λοιπόν αυτά αποτελούν μια πρώτης τάξης εύφλεκτη ύλη που μπορεί να βοηθήσει δυστυχώς στην εξάπλωση κάποιας πυρκαγιάς.

Υπήρξε διχογνωμίες ως προς την τύχη τους  με τον δήμαρχο να υπεραμύνεται της παραμονής των κλαδιών ως αποτρεπτικά πλημμύρισαν φαινομένων, όπως τον διαβεβαιώσει, είπε, κύκλοι των δασικών υπηρεσιών.

Για το ίδιο όμως θέμα, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κατάφερε ν αποσπάσει κρατική επιχορήγηση για απομάκρυνση κλαδιών απ το δάσος Σειχ Σου, μετά την κοπή ασθενών δένδρων.

Και φτάνουμε στο σήμερα  καθυστερημένα όπως πάντα, να αναθέτουσα την απομάκρυνσή των κλαδιών, με τη γνωστή τακτική του σπασίματος ενός ενιαίου έργου στα τρία, όσες κι οι δημοτικές ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου.»

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,