Αγανάκτηση στo Μελισσοχώρι για τις συνεχείς διακοπές νερού μέσα στο καλοκαίρι

Το νερό νεράκι λένε την τελευταία εβδομάδα στο Μελισσοχώρι του Δήμου Ωραιοκάστρου. Κάτοικοι και επαγγελματίες δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι καθώς μένουν σχεδόν μέρα παρά μέρα, ακόμη και για 8 ώρες χωρίς νερό, και εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών. Αναγκάζονται μάλιστα να προμηθεύονται τακτικά εμφιαλωμένα νερά αυξάνοντας και το κόστος του κάθε νοικοκυριού.

Όπως λένε οι κάτοικοι, εκτός από τους φουσκωμένους λογαριασμούς έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και τα συχνά προβλήματα της υδροδότησης από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (Δ.Ε.Υ.Α.Ω.).

Την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει τέσσερις διακοπές νερού και η ΔΕΥΑΩ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ακόμα μία διακοπή νερού, την ερχόμενη Κυριακή!

Οι πολίτες μιλούν για αδιαφορία της δημοτικής αρχής ενώ επισημαίνουν στο Polites Oraiokastrou ότι δεν έχουν καν την στοιχειώδη ευαισθησία να διανείμουν πόσιμο νερό με υδροφόρα οχήματα ή να διανείμουν εμφιαλωμένα νερά στους δημότες.

Σύμφωνα λοιπόν και με την τέταρτη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΩ για διακοπή της ύδρευσης:

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (Δ.Ε.Υ.Α.Ω.) ανακοινώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και την Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023, θα διακοπεί η υδροδότηση σε περιοχή στο Μελισσοχώρι, προκειμένου να γεμίσει η δεξαμενή με νερό.

Ειδικότερα, η υδροδότηση θα διακοπεί από τις 11 σήμερα το βράδυ (Παρασκευή, 07.07.2023) έως τις 6 αύριο το πρωί (Σάββατο, 08.07.2023) και από τις 11 το βράδυ της Κυριακής (09.07.2023) έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας (10.07.2023), στην περιοχή που βρίσκεται από το πρατήριο υγρών καυσίμων και πάνω.

Η ΔΕΥΑΩ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών και υπενθυμίζει πως τα προβλήματα στην υδροδότηση οφείλονται στην πτώση της στάθμης των υδάτων των γεωτρήσεων και κατά συνέπεια στη δυναμική του υδροφορέα τους. Παράλληλα, η ΔΕΥΑΩ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να μην καταναλώνουν νερό για πότισμα κήπων, πλύσιμο πεζοδρομίων, αυλών κοκ.

==============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,