Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Ψίθυροι για παράτυπες αναθέσεις έργων και προμηθειών – πόρισμα ΕΑΔ”

Αναφορά στα του Ωραιοκάστρου από την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για το περιβόητο πόρισμα της ΕΑΔ σχετικά με έλεγχο στην ΔΕΑΥΩ! Σύμφωνα με της στήλη «Σαλονικιός»:

“Αχός βαρύς ακούγεται τις τελευταίες ημέρες στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από την περιοχή του Ωραιοκάστρου όπου, πληροφορούμαι, κυκλοφορούν εντόνως, ψίθυροι για κάποιες παράτυπες αναθέσεις έργων και προμηθειών που έγιναν εκεί.

Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνω, εδώ και κάποιες ημέρες βρίσκεται στα χέρια του δημάρχου Παντελή Τσακίρη το πόρισμα του ελέγχου τον οποίο έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ο έλεγχος, όπως ακούγεται, εντόπισε μια σειρά παρατυπίες που χρονολογούνται το 2020. Ενδεικτικά αναφέρω δύο μόνον. Η πρώτη αφορά την κακή συνήθεια των απευθείας αναθέσεων, με διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με το πρόσχημα του κατεπείγοντος, για το οποίο η ΕΑΔ αναφέρει πως “δεν στοιχειοθετείται”. Η δεύτερη παρατυπία αφορά την κατάτμηση σε πέντε επιμέρους συμβάσεις προμήθειας χημικού υλικού, με όλες να δίνονται στην ίδια εταιρεία.

Θυμίζω ότι αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντόπισε παρατυπίες στο δήμο Ωραιοκάστρου. Είχε προηγηθεί έλεγχος και σε άλλες υπηρεσίες και είχαν εντοπιστεί κι εκεί δεκάδες απευθείας αναθέσεις που είχαν να κάνουν με συντήρηση και επισκευή δημοτικών οχημάτων, που αφορούσαν ένα συγκεκριμένο συνεργείο, το οποίο μάλιστα πληρώνονταν χωρίς προηγουμένως να υπάρχουν τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής για τις εργασίες που είχε κάνει.

Επειδή πλησιάζουν και οι εκλογές καλό είναι οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Αντί των διαφόρων ψιθύρων, ο δήμαρχος, ο οποίος έχει στα χέρια του και τα δύο πορίσματα, έχει χρέος να ενημερώσει τους πολίτες για τα πραγματικά περιστατικά τα οποία συνέβησαν επί ημερών του. Εκτός εάν έχει κάτι να κρύψει.”

https://www.makthes.gr/xamilo-varometriko-metaxy-dimoy-thessalonikis-kai-perifereias-neo-lavraki-tis-ethnikis-archis-diafaneias-sto-oraiokastro-grafei-o-salonikios-656050

==========

Διαβάστε επίσης: (στις 17/6/2023)

  Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,