Ρ. Αντωνιάδου: Ένταξη και ενεργή συνεισφορά των πολιτών στις κοινωνικές δομές του Δήμου

Άρθρο της κ. Αντωνιάδου στο Polites Oraiokastrou

“Τα πολλά προβλήματα της κοινωνίας μας, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας με ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις, επιβάλλουν την ανάγκη να δοθούν τα μέσα και οι ευκαιρίες που θα καλυτερέψουν την ζωή μας.

Ο πολλαπλός ρόλος μου ως σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, κόρη, επί πολλά χρόνια εργαζόμενη και νοικοκυρά ταυτόχρονα, μου επιτρέπει να έχω μια σφαιρική αντίληψη των αναγκών όλων των ηλικιακών ομάδων που οφείλει να καλύψει μια δημοτική αρχή.

Υπάρχει άμεση ανάγκη αναβάθμισης όλων των κοινωνικών δομών. Όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί και κέντρα απασχόλησης, ανακαινισμένα, ασφαλέστερα και πιο λειτουργικά , που θα καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε οικογένειας, ενισχυμένα με περισσότερες δραστηριότητες και με πλήρη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων.

Δημιουργία κέντρων αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και νέους, ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία εκτόνωσής τους σε πιο δημιουργικές απασχολήσεις με σκοπό την μείωση της παραβατικότητας που αυξάνεται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό.

Η επαναλειτουργία και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ σε όλο τον διευρυμένο δήμο, με ομιλίες, σεμινάρια, διάφορες δραστηριότητες, με παράλληλη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, ώστε να νιώθουν οι ηλικιωμένοι ακόμη πιο δραστήρια, ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Πολιτιστικές, πολιτισμικές δομές για τους ανθρώπους της μέσης ηλικίας, για νέους γονείς και νέους γενικότερα, με ένταξή τους σε θεατρικές, χορευτικές, καλλιτεχνικές, λογοτεχνικές ομάδες. Με δημιουργία ομάδων στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και αστέγων του δήμου μας, και περιποίησης αδέσποτων ζώων.

Η ένταξη όλων μας με την ενεργή συνεισφορά μας στις κοινωνικές δομές του δήμου μας, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μετά τον εγκλεισμό και την ανθρώπινη απομάκρυνση λόγω κορονοϊού και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας, τον ρυθμό μας και την ελπίδα μας ότι θα ξημερώνει μια καλύτερη για τον καθένα μας ημέρα.

ΜΑΖΊ μπορούμε, ΜΑΖΊ για τον τόπο μας, ΜΑΖΊ με τον ΠΈΤΡΟ ΑΤΑΜΙΑΝ”

Αντωνιάδου Ειρήνη (Ρένα) υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ωραιοκάστρου

============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,