Ωραιόκαστρο “ώρα μηδέν”… Από τη ψήφο του καφενείου στη ψήφο του facebook

Άρθρο στο Polites Oraiokastrou της υποψήφιας Δημοτικού Συμβούλου “Μαζί για τον τόπο μας” Κικής Ισχνοπούλου

“Μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ηθικής και πολιτικής κατακόρυφης πτώσης γινόμαστε το τελευταίο διάστημα όλοι εμείς οι όποιοι εναπομείναντες φίλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Οι μάχες δεν διαδραματίζονται στα καφενεία ,στον δρόμο ή στην γειτονιά…εκεί οι φωνές σίγασαν.

Πεδίο δόξης λαμπρό, το πληκτρολόγιο και μια σελίδα προφίλ, ψεύτικο ή αληθινό στην πλατφόρμα του fb.

Και το ματς αρχίζει….

Εσύ, ο επικεφαλής παρέα με 4 ή 5 ,αναλόγως την διαθεσιμότητα ,θιασώτες της πολιτικής σου γεμίζετε σελίδες με προσβολές, ειρωνείες, επιθέσεις και ότι ‘’καλό’’ διαθέτετε, προς τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Από την άλλη εσύ η αντιπολίτευση  που τιμώντας τον ρόλο σου προσπαθείς να αποδείξεις ότι το παραμύθι δράκο δεν διαθέτει και άντε όσο δεν τα καταφέρνεις ,όταν όμως αρχίζει να αχνοφαίνεται  η επιτυχία σου, τότε το ματς γίνετε μάχησυστρατευμένοι  όλοι οι γνωστοί άγνωστοι, γνώστες και μη του αντικειμένου πετούν κάθε μορφής βέλους που ευτυχώς κανένα πλέον δεν αγγίζει.

Και μετά έρχεσαι εσύ ο νέος , ο έμπειρος και προσπαθώντας να φτιάξεις την ομάδα σου, να  υλοποιήσεις το όνειρο για έναν Δήμο πρότυπο γίνεσαι το μαύρο πρόβατο και ξανά από την αρχή τα ίδια…

Ποιος είσαι;

Λες και ξέχασαν…

Πού ήσουν;

Τι θέλεις;

Λες και δεν φαντάζονται.

Ποιος σε ξέρει;

Λες και ξεχνιούνται οι πρωτιές.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και εσύ ο δεύτερος ρόλος, εσύ που αποφάσισες να ενώσεις τις δυνάμεις  και τα όνειρά σου με αυτόν που πιστεύεις περισσότερο ,γιατί είδες και τώρα ξέρεις και τώρα δεν δικαιολογείσαι  να αγνοείς δεν δικαιολογείσαι  να κινείσαι συναισθηματικά. Εξάλλου ποιος τα υπολόγισε κι αυτά, ψιλά γράμματα σε βιβλία περί φιλίας.

Τώρα βγαίνεις μπροστά για όλα αυτά που αξίζουν και ξέρεις τί πρέπει να κάνεις.

Να μείνεις ίδιος με ότι ο κόσμος αγάπησε σε  εσένα.

Να μείνεις μακριά από την παρακμή του πληκτρολογίου.

Να συνεχίζεις να σέβεσαι συνοδοιπόρους και μη.

Να μην ξεχνάς από πού έρχεσαι και ποιός σε δίδαξε ηθική.

Να μην ξεσκίζεις σάρκες για πολιτικό όφελος .

Να θυμάσαι πως στους ίδιους δρόμους θα περπατάτε και είναι σημαντική η καλημέρα.

Να μην μπερδευτείς, κανένας αριθμός ψήφων δεν συγκρίνεται με τον αριθμό των φίλων.

Εσύ που πιάνεις το πληκτρολόγιο, που έχεις άποψη για όλα, που ειρωνεύεσαι, που θίγεις, έχεις σκεφτεί το γιατί; Γιατί γίνεσαι θηρίο, τι σε κυνηγά και δεν μπορείς να ηρεμήσεις να είσαι λογικός κριτής αλλά κυρίως να είσαι ευγενής.

Και αληθινά πες μου …πώς γίνετε να ξέρεις τα πάντα.

Κάθισε ηρέμησε ,σκέψου , χαλάρωσε και κρίνε και αν διαφωνείς ,διαφώνησε ως ευγενής.

Και τέλος εσύ ο αιρετός που σε τίμησε ο κόσμος με την ψήφο του , που σου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρεις…τί έκανες ,πόσο όμορφα νιώθεις για αυτά που έκανες που για να τα υπερασπιστείς θεριό γίνεσαι ενώ θα έπρεπε να ξέρεις ήδη πως τα έργα μιλούν μόνα τους, έχουν την δική τους μοναδική γλώσσα.

Και φαντάσου λέει  1 μήνα πριν τις εκλογές να ‘”πέσει” η πλατφόρμα και να πρέπει ο πολίτης να αποφασίσει, ανεπηρέαστος από κραυγές, κορώνες, φτιαγμένες φωτογραφίες  και ακριβοπληρωμένα επικοινωνιακά παιχνίδια, τ ον επόμενο Δήμαρχό  του.

Και πείτε μου πραγματικά πόσα χρόνια μετά θα μιλάμε για την πιο σωστή και ειλικρινή επιλογή προσώπου.”

===========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,