«Αν.α.σ.α»: Έγγραφο του ΥΠΕΣ εκθέτει τον Π. Τσακίρη! Έκλεισε ΚΔΑΠ – Παιδικούς Σταθμούς, απέλυσε εργαζομένους ενώ μπορούσε να το αποφύγει!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ενημερωτική έκδοση της δημοτικής παράταξης «αν.α.σ.α», με βάση έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, με δική του απόφαση έκλεισε ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζομένους, ενώ φέρεται να μπορούσε να το αποφύγει!  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«H διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στιγματίστηκε πολύ γρήγορα με την απόλυση 11 εργαζομένων βάζοντας λουκέτο σε ΚΔΑΠ (Παλαιοκάστρου) και Παιδικούς Σταθμούς (Δρυμού – Μελισσοχωρίου) με πολιτική απόφαση που έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, ενώ όπως αποκαλύπτεται με έγγραφο του ΥΠΕΣ,  μπορούσε να κρατήσει τις δομές ανοιχτές!

Τον Σεπτέμβριο του 2020 τόσο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου όσο και οι στενοί του συνεργάτες έδειξαν την πόρτα της εξόδου στους 11 εργαζομένους που παρείχαν υπηρεσίες με συμβάσεις έργου στις δομές πάνω από 15 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση του κ. Τσακίρη, ότι θα επιστρέψουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς διαπίστωσαν ότι οι δομές κλείνουν και πως σταματούν οι συμβάσεις τους, εφόσον σταματά και το αντικείμενο τους!

Για …«αδυναμία λόγω έλλειψης πόρων» παρότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν με συμβάσεις μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και «για υψηλό κόστος λειτουργίας» μιλούσαν τότε δήμαρχος και εμπλεκόμενοι πρόεδροι και αντιδήμαρχοι, την ίδια ώρα που η «αν.α.σ.α.» και ο επικεφαλής, Παντελής Σκαρλάτος, καταδίκαζε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση του Παντελή Τσακίρη, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση ανάκλησή της.

Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται τρία χρόνια τώρα είναι: μπορούσε η διοίκηση Τσακίρη να κρατήσει τις δομές σε Παλαιόκαστρο, Δρυμό και Μελισσοχώρι ανοιχτές και τους εργαζόμενους στις θέσεις τους; Η απάντηση είναι «ναι», μπορούσε αλλά δεν το έκανε!

Το έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών

Στις αρχές Αυγούστου του 2020, σε περιόδους υγειονομικά και οικονομικά κρίσιμες για ολόκληρο τον κόσμο λόγω κορωνοϊού, έγγραφο (γνωστοποίηση διατάξεων) του Υπουργείου Εσωτερικών που έφερε τον χαρακτήρα του επείγοντος, έφτανε σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Δήμους της χώρας.

Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης κάλυψης εκτάκτων αναγκών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 οι Δήμοι μπορούν να χρησιμοποιούν έσοδα από ανταποδοτικά τέλη για την κάλυψη άλλων αναγκών τους με κατάλληλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους, έπειτα από δεσμευτική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρει το ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο του ΥΠΕΣ. (φωτό)

Το έγγραφο αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τη διοίκηση Τσακίρη. Ο δήμος Ωραιοκάστρου, έχοντας έναν … «ανταποδοτικό κουμπαρά» που ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια ευρώ(!) μπορούσε να κρατήσει τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ σε λειτουργία τέσσερα χρόνια τώρα και τους εργαζόμενους μακριά από την πόρτα της ανεργίας. Αλλά δεν το έκανε, το απέφυγε, και οι ευθύνες βαραίνουν προσωπικά όχι μόνο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη αλλά και όλους τους «εμπλεκόμενους» σε αυτή την υπόθεση. Προέδρους και Αντιδημάρχους…

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των «Ανθρώπων έργα» με τον παράγοντα «άνθρωπος» να παραγκωνίζεται από τον ίδιο τον Παντελή Τσακίρη. Του φτάνουν τα χαμόγελα και δήθεν χτυπήματα στην πλάτη!

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω οφείλεται μια απάντηση από τη διοίκηση του Παντελή Τσακίρη.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,