Εκπρόσωπος ΚΔΑΠ για το 9χρονο ΑμεΑ που ξεχάστηκε: Το γεγονός μας θλίβει υπερβολικά, είναι κάτι το οποίο δεν έπρεπε να γίνει

Τη λύπη του για το περιστατικό στο ΚΔΑΠ κατά το οποίο 9χρονο παιδί ΑμεΑ ξεχάστηκε στο λεωφορείο της δομής, εξέφρασε ένας εκ των συνιδιοκτητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που βρίσκεται στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

«Εμείς θέλουμε ειλικρινά από την πλευρά μας και το ΚΔΑΠ και το προσωπικό να μεταφέρουμε τη μεγάλη μας λύπη για το γεγονός το οποίο έγινε» δήλωσε εκτός των άλλων στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Βαγγέλης Οικονόμου και συνέχισε:

«Το ΚΔΑΠ είναι μία δομή που λειτουργεί 7 χρόνια με περίπου 100 παιδιά και γίνεται τεράστιος αγώνας να είναι υποδειγματικά αυτή η Δομή. Το γεγονός μας θλίβει υπερβολικά, είναι κάτι το οποίο δεν έπρεπε να γίνει. […] Οι υπεύθυνοι δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και θα απομακρυνθούν».

Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Στέλλα Ζησιάδου, δήλωσε:

«Το παιδί είναι σε καλή σωματική  κατάσταση πλην όμως είναι τρομαγμένο αλλά διερευνάται  τι συνέπειες ψυχολογικές είχε το γεγονός αυτό , δεδομένου ότι πρόκειται για ένα παιδί αυτιστικό που δεν έχει δυνατότητα λεκτικής επικοινωνίας».

Σημειώνεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης κι έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία δύο άτομα: ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός.

Όπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα. Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

[φωτογραφία αρχείου]

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,