Γιορτή τσικουδιάς με κρητικούς χορούς, τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα

Επανεκκίνηση μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας έκανε η Γιορτή Τσικουδιάς στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Το περασμένο Σάββατο στο Κονταξοπούλειο πραγματοποιήθηκε η 10η Γιορτή Τσικουδιάς, από τον Σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος» και τον Δήμο.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση παραδοσιακών χωρών της Κρήτης από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Οι «λιλιπούτειοι» χορευτές, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Πολύδωρου Γιαννάκη, παρουσίασαν πανέμορφα χορευτικά και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Το κοινό στην εκδήλωση καλωσόρισαν η πρόεδρος, Άννα Τσομίδου και η γραμματέας, Αναστασία Στεφανίδου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο Σύλλογο και τον πολιτισμό στην οικογένεια της Άννας Χατζηελευθερίου, που τον περασμένο Ιανουάριο «έφυγε» από τη ζωή.

Στην εκδήλωση «πρωταγωνίστησαν» η κρητική τσικουδιά και το κρητικό ποικιλίας ρωμαίικο κρασί, συνοδεία κρητικών εδεσμάτων (ντάκος, σφακιανή πίτα κ.ά.) και κρητικής μουσικής.

default

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,