Ωραιόκαστρο: Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς για τους «θεριακλήδες»

Ο διοικητής του ΑΤ Ωραιοκάστρου Αστυνόμος Α΄ Παύλος Παπαδόπουλος ήταν σαφής. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί και θα γίνει γνωστός ο αντικαπνιστικός νόμος, το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους θα τελειώσει στο Ωραιόκαστρο.

Στην πρώτη συνάντηση των αρμόδιων φορέων στο γραφείο του δημάρχου Παντελή Τσακίρη για το θέμα αυτό, τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Δήμος και ΕΛ.ΑΣ θα προχωρήσουν μαζί στην εφαρμογή του νόμου επιβάλλοντας την απαγόρευση του καπνίσματος. Ωστόσο, όπως τόνισαν, θα υπάρξει ανάλογη καμπάνια ενημέρωσης τόσο για τους πολίτες όσο και για τους καταστηματάρχες.

Σύντομα οι ανακοινώσεις

Σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση θα γίνουν προς στο τέλος του μήνα και κατά πάσα πιθανότητα οι δημόσιοι χώροι θα περιλαμβάνουν: τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις παιδικές χαρές αλλά και τους ανοιχτούς χώρους που παίζουν παιδιά. Ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητο που επιβαίνει ένα παιδάκι, αν καπνίζει ένας οδηγός ή συνοδηγός τα πρόστιμα αναμένονται ιδιαίτερα τσουχτερά. 

Δεν αποκλείεται όμως το πρώτο στάδιο των συμβατικών ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ στο Ωραιόκαστρο να έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό – ενημερωτικό.

Σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Υγείας είχε αναφέρει προ ημερών σε συνέντευξή του ότι «ετοιμάζεται call  centre, ένα τριψήφιο νούμερο, που θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,