Εγκαίνια για τη νέα πλατεία στο Μελισσοχώρι

Σημείο αναφοράς για το Μελισσοχώρι αποτελεί η αναπλασμένη Πλατεία, που χθες το βράδυ εγκαινιάστηκε και αποδόθηκε στους κατοίκους. Το έργο υλοποιήθηκε από τη σημερινή διοίκηση σε αγαστή συνεργασία με το Συμβούλιο της Κοινότητας Μελισσοχωρίου και τους τοπικούς φορείς.

«Θέλω να συγχαρώ το τοπικό συμβούλιο, που ενωμένοι συνεργάστηκαν με την δημοτική αρχή και το όμορφο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας το βιώνετε σήμερα», είπε εκτός των άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Το 1983 με το 2023 για το Μελισσοχώρι έχουν κάτι κοινό. Τότε έγινε η πρώτη ανάπλαση της πλατείας και σήμερα η δεύτερη ανάπλαση», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.

«Από σήμερα μπορούμε να χαρούμε τη νέα μας Πλατεία. Ήταν ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο για το χωριό μας, ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή μας», είπε στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος.

Αναβίωση παραδοσιακού γάμου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων της νέας Πλατείας ακολούθησε η μουσικοχορευτική εκδήλωση «18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» που διοργάνωσε η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με εντυπωσιακό τρόπο παρουσίασαν στο κοινό αναβίωση παραδοσιακού – μπαλτζιανού γάμου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε για την πολύτιμη προσφορά του στη διάσωση και ανάδειξη των λαογραφικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής του Μελισσοχωρίου ο Δημήτρης Αδαμόπουλος.

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,