Κ. Κοτλίδα: Τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Δ. Ωραιοκάστρου

Δυστυχώς, παρά την σημαντικότητα τους για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, ο Δήμος Ωραιοκάστρου στέκεται απέναντί τους. Ο λόγος για τις επιχειρήσεις στην περιοχή μας…

Αλήθεια, τι θα μπορούσε να πει κανείς άραγε, για την ανύπαρκτη αποκομιδή απορριμμάτων; Για τις υποδομές του οδικού δικτύου ίσως; Για τον ανεπαρκή φωτισμό; Ακόμα και για τις αυξομειώσεις της τάσης της ΔΕΗ θα μπορούσε να μιλήσει κανείς!

Τα παραπάνω σοβαρά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται εντός του Δήμου Ωραιοκάστρου, δεν είναι τωρινά, δεν είναι καινούργια. Όμως η επίλυση τους κατάντησε δύσκολη και όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων; θα πρέπει να επιλυθεί «χθες».  Όχι μόνο γιατί αποτελεί απαίτηση από πλευράς των επιχειρηματιών του Δήμου μας, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής! Πρόκειται για μείζον θέμα που αφορά και τη δημόσια υγεία όσο αλλά και την υποβάθμιση της περιοχής. Και εν πάση περιπτώσει οφείλει ο Δήμος να τηρήσει τις σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Περιβάλλοντος .

Εξίσου ιδιαίτερη σημασία έχει η συντήρηση και η ασφαλτόστρωση των βασικών δρόμων των περιοχών αυτών, αφού λείπουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Θα πρέπει να καθίσταται ευκολότερη η διέλευση οχημάτων (βαρέων και μη) για την τροφοδοσία τόσο των χώρων αποθήκευσης, όσο και της διανομής των εμπορευμάτων στα σημεία του καταναλωτή. Να σημειωθεί ότι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, κατά την περίοδο του χειμώνα, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, αυξάνεται ο κίνδυνος ζημιών στις επιχειρήσεις του Δήμου μας αλλά το κυριότερο είναι τίθεται θέμα ασφάλειας χιλιάδων εργαζομένων.

Ακόμα και τα αυτόματα ή τα ηλεκτρικά συστήματα αποτελούν βασικές αιτίες των προβλημάτων που προκαλούν οι βυθίσεις τάσης του ρεύματος . Οι συνεχείς και αιφνίδιες πτώσεις του ρεύματος μπορεί να επιφέρουν υψηλό οικονομικό κόστος στην βιομηχανική μονάδα του Δήμου: Ενδεικτικά στο κόστος επισκευής μηχανημάτων (σε περιπτώσεις ζημιών ), δυσλειτουργιών μηχανημάτων (τεχνική συντήρηση ), αυξημένο κόστος ασφάλισης μηχανημάτων κλπ.

Τέλος ο ανεπαρκείς φωτισμός αυξάνει των κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων λόγο της αυξημένης διέλευσης βαρέων οχημάτων καθώς και την διέλευση πεζών – εργαζομένων. Μία ακόμα σημαντική παράμετρος  είναι αυξημένες οι κλοπές κυρίως τις βραδινές ώρες.

Αξίζουν οι επιχειρήσεις μας τέτοια μεταχείριση;

Κατερίνα Κοτλίδα – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος “ΜΑΖΙ για τον Τόπο μας”

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,