Π. Σκαρλάτος για Τσακίρη: Η διοίκηση του … «ΘΑ»

Υπερκοστολογήσεις, αναθέσεις σε ημετέρους σε συγγενείς αλλά και πρώην δημάρχους, απουσία από την καθημερινότητα, δουλειά μετά τις 12 το μεσημέρι, αδέσποτα, άθλιοι δρόμοι, ανασφάλεια, μηδενική ανάπτυξη, σκουπίδια και άλλα πολλά ανάμεσα στα «δεν» και στα αμέτρητα «θα» του Π. Τσακίρη.

Σκληρή κριτική στους ανθυποψηφίους του, Παντελή Τσακίρη ως δήμαρχο και Πέτρο Αταμιάν ως τότε αντιδήμαρχο Πολιτισμού για το έργο που επιτέλεσαν στο Ωραιόκαστρο τα προηγούμενα χρόνια, άσκησε στην ομιλία της Κυριακής ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α.» και υποψήφιος δήμαρχος, Παντελής Σκαρλάτος.

Μιλώντας μπροστά σε πολυπληθές κοινό ο κ. Σκαρλάτος ανέβασε τους τόνους από την αρχή της ομιλίας του, στρέφοντας κυρίως τα βέλη του στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου. Μίλησε για διοίκηση του διαδικτύου και της «επικοινωνίας», για ανύπαρκτο έργο στην τετραετή θητεία του, για μη αξιοποίηση των συντριπτικών πλεονεκτημάτων του δήμου Ωραιοκάστρου και για τα …γνωστά «θα» που έκαναν την εμφάνισή τους προεκλογικά.

Ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α.» στάθηκε στα καίρια θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον δήμο. Εν τάχει, εκτός των άλλων, είπε:

Ασφάλεια

Γινόμαστε δέκτες αρνητικής διαφήμισης στις τηλεοράσεις για περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου και για το αφύλαχτο Κονταξοπούλειο. Αύξηση παραβατικότητας κατά 40%. Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, φύλαξη σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Αδέσποτα

Χάθηκε προϋπολογισμός εγκεκριμένος 800.000 ευρώ με δήμο Δέλτα και Χαλκηδόνας εξ αιτίας του Π. Τσακίρη για λόγους κομματικούς – Δεν συναίνεσε γιατί δεν προχώρησε διορισμός κομματικού του ανθρώπου. Πρόταση για κέντρο προσωρινής διαμονής και φύλαξης αδέσποτων, οργάνωση του τμήματος αδέσποτων στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Λύση στη διάρκεια της 4ετίας.

Νερό Μυγδονίας

Εμφιαλωμένα, εμφιαλωμένα, εμφιαλωμένα. Φουσκωμένοι λογαριασμοί, αδυναμία λύσης από τη διοίκηση Τσακίρη. Κατάθεση πρότασης από την «αν.α.σ.α.» στη ΔΕΥΑΩ για έκπτωση 50% στα Δημοτικά Τέλη και στους λογαριασμούς νερού από 1/1/24 – Επιδότηση αγοράς φίλτρων νερού. Λύση μόνο μέσω ΕΥΑΘ.

Έργα – υπερκοστολογήσεις

Παρουσίαση τριών έργων από διοίκηση Τσακίρη. Πλατεία Μελισσοχωρίου 850.000 ευρώ με εκτίμηση του κόστους να μην ξεπερνάει τα 200. 000 ευρώ. Καστροπολιτεία 450.000 ευρώ με εκτίμηση των ανθρώπων  της «αν.α.σ.α.» να μην ξεπερνά τις 160.000 ευρώ. Πλατεία Παλαιοκάστρου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ με κόστος να μην ξεπερνάει τις 80.000 ευρώ.

Οδοποιία

 Σε όποιο χωριό και να πάει κανείς  …«βομβαρδισμένοι δρόμοι». Ξεκίνησαν τον τελευταίο μήνα να ασφαλτοστρώνουν ότι για να δείξει στους πολίτες ότι είναι εδώ. Επιλεκτική ασφαλτόστρωση σε υποψηφίους του Δημάρχου του κ. Τσακίρη.

Ανάπτυξη

Δεν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, «ο κ. Τσακίρης φρόντισε την ανάπτυξη να τη δει από την άλλη πλευρά. Να στηρίξει τους ημετέρους με τις απευθείας αναθέσεις, τους συγγενείς και κάποιους πρώην δημάρχους που τον στηρίζουν. Ανάπτυξη για τους δικούς μας ανθρώπους».

Θέσεις πάρκινγκ

Δεν δημιουργήθηκαν ποτέ. Το Open Mall ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και «έχει κολλήσει στα συρτάρια του Δημάρχου. 1/1/24 το ξεκολλάμε, το βγάζουμε από τα συρτάρια και προχωράμε άμεσα στην υλοποίησή του.» 

Καθαριότητα

Καμία οργάνωση – έλλειψη απορριμματοφόρων. Έχουμε 12 απορριμματοφόρα και λειτουργούν μόνο τα 4. Νοίκιασε δυο απορριμματοφόρα 40.000 ευρώ για να προλάβει μέχρι τις εκλογές να καθαρίσει τους δρόμους. Ένα απορριμματοφόρο στοιχίζει περίπου 100.000 ευρώ – Αγορά νέου στόλου απορριμματοφόρων. Επαναλειτουργία όλου του μηχανισμού, καινούργιο μοντέλο οργάνωσης, με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης δρομολογίων, δημιουργία πράσινων σημείων.

Ανεργία – Επιχειρηματικότητα

Πλήρης ανυπαρξία της διοίκησης Τσακίρη. Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη σε όσες επιχειρήσεις εδρεύουν στον Δήμο και προσλαμβάνουν εργαζόμενους από το παρατηρητήριο εργασίας. Αναπτύσσουμε γραφείο για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη. Δημιουργούμε πυλώνα ανάπτυξης και κατοχυρώνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα αυγά Νεοχωρούδας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις. Στήριξη γυναικείας επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία σύγχρονου κέντρου γυναικών. Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων για τους νέους. Ίδρυση γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Τουρισμός

Ανάδειξη αρχαιολογικού πλούτου στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου ως τουριστικό πόλο έλξης. Εκμετάλλευση μέρους της Πικρολίμνης και χαρτογράφηση και κατοχύρωση στον Δήμο της λίμνης «Ισχνόπουλος» του Ωραιοκάστρου. Ήπια εκμετάλλευση.

Αλώνια

Θέλει να κάνει τα «Αλώνια» τσιμεντούπολη χτίζοντας περίπου το 60% των 24 στρεμμάτων Δεν υπάρχει κανένα έργο πνοής στο Ωραιόκαστρο.

Επίσης, ο κ. Σκαρλάτος μίλησε και για την ανύπαρκτη Κοινωνική Πολιτική της διοίκησης Τσακίρη και για δημιουργία  Σύγχρονων Κέντρων Βοήθειας, Κέντρου Γυναικών, για τη δημιουργία ανοιχτού πανεπιστημίου, για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών γηπέδων, για την ίδρυση ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και για πολλά άλλα.

Τέλος ο επικεφαλής της “αν.α.σ.α.” ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για τη νίκη στις 8 Οκτωβρίου, σημειώνοντας με νόημα ότι το πρόγραμμα της «αν.α.σ.α.» έγινε με «μεράκι» , με εμπειρία 4 ετών, με κοστολόγηση και με πολύ σκληρή δουλειά.

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,