Δ. Ωραιοκάστρου: Το τσίπουρο της χρονιάς γίνεται πάντα συνοδεία καλής παρέας και γλεντιού

Η διαδικασία άρχισε από νωρίς το πρωί, σε ένα από τα καλύτερα αποστακτήρια της περιοχής, με τους φίλους να επισκέπτονται το χώρο και να συμμετέχουν στη μεγάλη παρέα. Το «βράσιμο» στο καζάνι απόσταξης τσίπουρου ξεκίνησε με τον μερακλή «παραγωγό», να φροντίζει μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

«Ξέρω ότι πίνω το δικό μου «καθαρό» οικογενειακό τσίπουρο, από το οποίο κερνάω και τους καλούς μου φίλους» είπε ο Γιώργης. «Έχω δικό μου αμπέλι, μαζεύω μόνος μου το σταφύλι και το φέρνω στο αποστακτήριο όπου περιμένοντας να πάρω το τσίπουρο γλεντάμε με το δικό μας τρόπο» συμπληρώνει.

Οι τέσσερις… Γιώργηδες, ο Λευτέρης, ο Παντελής και ο Κώστας κάθισαν γύρω από το μεγάλο τραπέζι, και με «θυμίσματα», ιστορίες από τα παλιά καθώς και …αναλύσεις από τα τοπικά δρώμενα, βίωσαν το «τελετουργικό» που για τον ίδιο τον παραγωγό, τον Γιώργη, ακολουθεί περισσότερο από 30 χρόνια!

Οι «καζανιές» συνεχίζονται λοιπόν και, ειδικότερα τώρα που θα αρχίσει να κρυώνει ο καιρός, η εμπειρία μίας ολόκληρης ημέρας με καλή παρέα, παραδοσιακή μουσική, καλό μεζέ σε κάποιο παραδοσιακό αποστακτήριο της περιοχής, είναι μοναδική.

Και όταν τα γράδα (μονάδα μέτρησης του οινοπνευματικού βαθμού για το τσίπουρο) φτάσουν στους επιθυμητούς βαθμούς και το «αγιασμένο νερό» αρχίζει να τρέχει έρχεται η ικανοποίηση για όλους, φίλους παραγωγούς, τους καζανάρηδες και φυσικά αυτούς που το γεύονται…

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,