Π. Τσακίρης: Έτοιμο το νέο σχήμα Αντιδημάρχων;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου να έχει καταλήξει στους νέους αντιδημάρχους με τους οποίους θα πορευτεί, αν όχι ολόκληρη την πενταετία, τουλάχιστον για τα πρώτα 2,5 χρόνια.

Αυτήν τη φορά, με νωπή την εντολή των δημοτών και «αποδεσμευμένος» από τις συνεργασίες που «επέβαλε» η απλή αναλογική, ο Παντελής Τσακίρης, μοιάζει αποφασισμένος να ξεκινήσει τη νέα δημαρχιακή του θητεία με ένα σχήμα αντιδημάρχων, το οποίο θα φέρει αποκλειστικά και μόνο την προσωπική του σφραγίδα και δεν θα διέπεται από τη «φιλοσοφία» τήρησης των λεπτών ισορροπιών στο εσωτερικό της νέας του παράταξης.

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα «αδιάφορο» διοικητικό σχήμα από πλευράς Τσακίρη, αλλά για ένα «γερό ανακάτεμα της τράπουλας» με νέα πρόσωπα και θέσεις, ικανά να αλλάξουν -όπως ευελπιστεί ο ίδιος- παλιές καταστάσεις και κυρίως συμπεριφορές.

Είναι προφανές πως μετά την τελική γνωστοποίηση των επιλογών του κ. Τσακίρη σχετικά με τις Αντιδημαρχίες θα υπάρξουν εκτός από ευχαριστίες, γκρίνιες και μουρμούρες. Επί του παρόντος όμως δεν φαίνεται να τον απασχολούν ιδιαίτερα, αφού ότι και να ειπωθεί ο Π. Τσακίρης έχει «και το μαχαίρι και το καρπούζι».

Η κατάργηση -όποτε και όταν γίνει- των Νομικών Προσώπων (ΝΠΔΔ) και Κοινωφελών Οργανισμών των δήμων (ΔΟΠΠΑΩ – ΔΗΚΕΩ) αλλά και στη συνέχεια των σχολικών επιτροπών, οδηγεί σε νέες θέσεις αντιδημάρχων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον (δύο διευρυμένες;) αντιδημαρχίες (ίσως Παιδείας και Αθλητισμού;) που θα προστεθούν στις υπάρχουσες εφτά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κανένας αντιδήμαρχος από το τρέχον διοικητικό σχήμα δεν φαίνεται να μένει στην ίδια θέση, τουλάχιστον από τους … παλιούς «Πρωταγωνιστές». Οι πρώτοι «δυνατοί» σε ψήφους, Καρασαββίδης, Δημητριάδου, Ζάπρα, Καζαντζίδης,  φέρονται να αξιοποιούνται (όλοι;) σε διαφορετικές θέσεις ενώ διευρύνεται η συμμετοχή νέων γυναικών (Αλίρη – Γαβότση;) στο νέο, ευρύτερο σχήμα διοίκησης. Επίσης «παίζουν» ακόμα νέα (Χαλκίδης) αλλά και παλαιά πρόσωπα (Σαραμούρτσης – Δούμπαλας – Παρισόπουλος), ενώ ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ που αλλάζει, φέρεται να τοποθετείται νέα (εκλεγμένη) συνεργάτιδα του κ. Τσακίρη.

Για τις υπόλοιπες θέσεις που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν -όπως π.χ. Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων- υπάρχουν αρκετοί (νεοεκλεγμένοι) μνηστήρες. Επίσης, η θητεία των ειδικών συμβούλων, Λειβαδιώτης, Ζούντσα, Αλίρη, Μπέγου, Γαράιμπε, τελειώνει, με τον τελευταίο να έχει παραιτηθεί από τη θέση του την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχετικά με την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λία Δρόσου φαίνεται να αποχωρεί και τη θέση που χηρεύει να την παίρνει νυν συνεργάτης του δημάρχου, ο οποίος ήδη έρχεται σε επαφή με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης προκειμένου να έχει ευρύτερη αποδοχή του σώματος των αιρετών.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,