Ανήσυχοι οι κάτοικοι του Δ. Ωραιοκάστρου από τα συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή

Ανάστατοι με τα συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα, είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.  Όπως καταγγέλλουν στο Polites Oraiokastrou, τον τελευταίο καιρό ο αριθμός των περιστατικών μεγαλώνει και η ανησυχία τους έγκειται στο γεγονός πως τα «χτυπήματα» συμβαίνουν ακόμα και μέρα μεσημέρι.

«Στη γειτονιά μου τον τελευταίο καιρό γίνονται αλλεπάλληλα χτυπήματα από αγνώστους που μπαίνουν μέσα στα σπίτια!» αναφέρει στο Polites Oraiokastrou κάτοικος του Μελισσοχωρίου και συνεχίζει: «Ποιος μπορεί να προφυλάξει τα σπίτια μας, τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους; Μέχρι πότε θα περιμένουμε να πιαστούν από την αστυνομία; Πρέπει να κάνει κάτι και ο δήμος».

Σύμφωνα με στέλεχος της  ΕΛ.ΑΣ, «συνήθως οι επίδοξοι διαρρήκτες ακολουθούν την μέθοδο της παρακολούθησης σύμφωνα με τα όσα μας έχουν γίνει γνωστά από κατοίκους της περιοχής. Περιμένουν δηλαδή πότε θα φύγουν και μπουκάρουν στα σπίτια. Σε διαφορετική περίπτωση χτυπάνε κουδούνια η ακόμα πετάνε πέτρες μικρές στα παράθυρα για να δούνε αν αντιδράσει κάποιος. Αν δεν αντιδράσει τότε πάλι μπαίνουν μέσα».

Επίσης, εκτός από τα κλοπιμαία οι δράστες προκαλούν και πολλές υλικές ζημιές στα σπίτια που μπαίνουν, σπάνε πόρτες, αντικείμενα και γενικά δείχνουν πως έχουν επιθετικές τάσεις.

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,