«Πυρά» Τσακαλίδη κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

Για μεθόδευση κάνει λόγο ο πρώην Αντ/ρχος  Οικονομικών, Η. Τσακαλίδης, σχολιάζοντας με ανάρτησή του στο διαδίκτυο την αρνητική απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σχετικά με δική του αναφορά για σύνδεση δικτύου ύδρευσης σε αγροτεμάχιο οικογένειας στελέχους της διοίκησης Τσακίρη της προηγούμενης θητείας.

Ηρακλής Τσακαλίδης

«Η μεθόδευση δε από πλευράς ΑΔΜΘ, διότι περί μεθόδευσης πρόκειται,» αναφέρει εκτός των άλλων ο κ. Τσακαλίδης, «απογοητεύει αφενός αυτούς που ελπίζουν ότι αυτή αποτελεί πυλώνα ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ κι αφετέρου ανοίγει την όρεξη των παρανομούντων όταν γνωρίζουν ότι η οποιαδήποτε μη νόμιμη πράξη τους δεν επιφέρει καμία συνέπεια. Ας μην απορούμε λοιπόν που οι ΟΤΑ στην πλειοψηφία τους αποτελούν το άντρο της παρανομίας.»

Σημειώνεται πως ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είχε υποβάλει (τον Αύγουστο του 2022) αναφορά προς την Αποκεντρωμένη που αφορούσε σύνδεση αγροτεμαχίου με κτίσμα στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΩ, που όπως υποστήριζε ήταν «παράνομη», αφού ουδέποτε προηγήθηκε σχετική απόφαση από το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης.

Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ένα …χρόνο αργότερα μετά τη δική του αναφορά στην Αποκεντρωμένη (121/20.12.2023) και λίγο πριν την κατάργηση των νομικών προσώπων – κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων, ενώ η απάντηση της Αποκεντρωμένης προς τον κ. Τσακαλίδη ακολούθησε αμέσως μετά της απόφαση της ΔΕΥΑΩ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, «ανήκει στην οικογένεια στελέχους της διοικούσας παράταξης, το οποίο δεν επανεξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.»

Ακολουθεί ολόκλhρη η ανάρτηση του κ. Τσακαλίδη:

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,