Ανθούπολη – αποκάλυψη: Άλλοι πίνουν «τζάμπα» νερό και άλλοι το πληρώνουν «χρυσάφι»; (video)

 Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι στον οικισμό Ανθούπολης στη ΔΕ Μυγδονίας, οι κάτοικοι της περιοχής καταναλώνουν καθαρό δημοτικό νερό, χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να τους έρχονται λογαριασμοί ύδρευσης, αφού δεν έχουν καν υδρόμετρα!

Το σοβαρό αυτό θέμα έφερε στο τελευταίο ΔΣ ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας», Κώστας Πατσαλάς, ο οποίος έθεσε καίρια ερωτήματα στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, χωρίς όμως να πάρει ιδιαίτερα διαφωτιστικές απαντήσεις.

Σημειώνεται πως ο οικισμός της Ανθούπολης -κοινότητα Λητής- υδρεύεται με καθαρό και πόσιμο νερό μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος αποσιδήρωσης – απομαγγανίωσης του νερού τον Μάρτιο του 2022. «Μετά από περιπέτειες και πολύ κόπο ολοκληρώσαμε το έργο «Aquality» και πλέον οι κάτοικοι έχουν καθαρό νερό» είχε δηλώσει στις 16/03/2022 με δελτίο τύπου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Όμως από τότε μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού της πολύπαθης Μυγδονίας, όπως είπε ο κ. Πατσαλάς, δεν πληρώνουν το νερό που καταναλώνουν.

«Έχουμε στην πολύπαθη Μυγδονία έναν οικισμό ο οποίος καταναλώνει ποιοτικό νερό. Στον συγκεκριμένο οικισμό ο οποίος εδώ και δύο χρόνια πίνει καθαρό νερό και το καταναλώνει κανονικά, δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός!» είπε ο κ. Πατσαλάς και συνέχισε:

Παρόλα αυτά, το Νομικό Πρόσωπο, κανονικά, μπαίνει σε διαδικασία εξόδων, δηλαδή συντηρεί το δίκτυο, αποκαθιστά τις βλάβες, κάνει όλα αυτά τα οποία κάνει και στο Δρυμό και στη Λητή και στο Μονόλοφο και στο Μελισσοχώρι. Εκεί οι κάτοικοι στα υπόλοιπα χωριά πληρώνουν «χρυσάφι» ένα ακατάλληλο νερό, και σε έναν οικισμό που λύθηκε το πρόβλημα δεν πληρώνουν το νερό.»

Μάλιστα ο κ. Πατσαλάς «προχώρησε» ένα βήμα παραπάνω θέτοντας το ερώτημα προς τον κ. Τσακίρη αν ο λόγος «είναι τεχνικός ή πολιτικός»!

 «Διότι αν είναι τεχνικός» είπε ο κ. Πατσαλάς «θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε που ήταν το πρόβλημα το τεχνικό. Αν όμως είναι πολιτικός, θα πρέπει να σας πω ότι  μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφυγόντων κερδών του Δήμου, εις βάρος των άλλων πολιτών που πληρώνουν υπέρογκα ποσά, και το οποίο δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Και αν ισχύει το δεύτερο τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη.»

Παντελής Τσακίρης: «Είναι κάτι το οποίο και εγώ ενημερώθηκα μόλις τελευταία»

Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης υποστήριξε στην απάντησή του πως ενημερώθηκε πρόσφατα για το σοβαρό αυτό θέμα και πως … «κάτι περίεργα όμως λένε εκεί πέρα τα οποία όμως χρήζουν διερεύνησης.»!

«Θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία όπως πρέπει να ξεκινήσει και να γίνει» είπε ο κ. Τσακίρης και συνέχισε: «Βέβαια οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι τα έχουν πληρώσει τα τέλη σύνδεσης κάποια στιγμή στο παρελθόν, δεν ξέρω αν το ξέρετε αυτό, και είναι υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή από το νομικό πρόσωπο και τις υπηρεσίες του τι ακριβώς συμβαίνει, για να μπορέσει να πράξει αυτά που πρέπει να πράξει.»

«Εννοείται ότι δεν το έχει αφήσει έτσι η υπηρεσία και είναι κάτι το οποίο και εγώ ενημερώθηκα μόλις τελευταία και έλαβε εντολή η πρόεδρος έτσι ακριβώς όπως πρέπει. Κάτι περίεργα όμως λένε εκεί πέρα τα οποία όμως χρήζουν διερεύνησης.» κατέληξε ο κ. Τσακίρης. (Video)

Κ. Πατσαλάς: Ομολογία ενοχής από τον κ. Τσακίρη – Πρέπει να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες

Το Polites Oraiokastrou ζήτησε από τον κ. Πατσαλά να σχολιάσει τη δημόσια απάντηση του δημάρχου:

«Οι απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος στα εύλογα ερωτήματά μου για τη μη χρέωση της κατανάλωσης του νερού στον οικισμό της Ανθούπολης μας δημιούργησαν περισσότερες απορίες από όσες προσπάθησαν να μας λύσουν. Τι εννοεί ο Δήμαρχος με τη φράση “κι εγώ δεν το ξέρω, θα ενημερωθώ και θα σας πω”; Δεν ξέρει ότι δεν στέλνονται λογαριασμοί σε έναν ολόκληρο οικισμό; Δεν ξέρει που είναι το πρόβλημα και δεν μπορούν να τοποθετηθούν μετρητές και να σταλούν λογαριασμοί; Κι αν ναι, τι έχει κάνει ο ίδιος για αυτό εδώ και δύο χρόνια που κατά δήλωση της ειδικής συμβούλου του ο οικισμός υδρεύεται κανονικά;

Η δε απάντηση του ότι μίλησε με τους κατοίκους και του είπανε ότι είχανε πληρώσει συνδέσεις που δεν έγιναν αφενός αποτελεί ομολογία ενοχής γιατί δείχνει ότι ξέρει τι συμβαίνει και πολύ καλά μάλιστα στον οικισμό και αφετέρου είναι μνημείο εξωθεσμικής λειτουργίας. Δηλαδή δεν στέλνει λογαριασμούς σε έναν οικισμό επιβαρύνοντας όλους τους νομοταγείς πολίτες της Μυγδονίας και της Καλλιθέας που πληρώνουν επειδή “του είπανε”;».

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό με προεκτάσεις κοινωνικές ενώ πρέπει να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες. Έχουμε υποχρέωση έναντι όσων πληρώνουν ένα ακατάλληλο νερό να μην αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αλλά και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.»

Ακολουθεί το βίντεο με το ερώτημα-αποκάλυψη του κ. Πατσαλά και στη συνέχεια η απάντηση του κ. Τσακίρη

=============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,