Γρ. Εδιρνέλης: H κοινωνία έχει ανάγκη την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενωμένο για καλύτερες μέρες σήμερα αλλά και στο μέλλον

Με αφορμή την εκλογή του ως συντονιστής (γραμματέας) στη Νομαρχιακή Επιτροπή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη διετία, ο Γρηγόρης Εδιρνέλης δήλωσε ευγενικά στο Polites Oraiokastou:

Η εκλογή μου αυτή συμπίπτει σε μια κρίσιμη συγκυρία για το  τόπο και την βαριά δοκιμαζόμενη κοινωνία από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της ακρίβειας στα πενιχρά εισοδήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Ακρίβεια που δεν είναι βέβαια Ευρωπαϊκό φαινόμενο  αλλά επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ, επίτευγμα που μας κατατάσσει πρωταθλητές στην ΕΕ.

Δυστυχώς όμως η καλπάζουσα ακρίβεια δεν είναι το μοναδικό χτύπημα που δέχεται η ελληνική κοινωνία αφού η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, οι πληττόμενοι δημοκρατικοί θεσμοί, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η αγροτιά, οι εργαζόμενοι, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και όλος γενικά ο κοινωνικός ιστός, δέχονται καθημερινά σοκαριστικά χτυπήματα από την πλέον ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετέπειτα.

Κοντά σε αυτά, το έγκλημα των Τεμπών και η επιχειρούμενη συγκάλυψη των ευθυνών που επιχειρείται, η προβληματική λειτουργία της δικαιοσύνης, οι ομολογημένες υποκλοπές (predator) από τα υπόγεια του Μαξίμου, η διαρροή των e mails των αποδήμων για εκλογική αλίευση των αποδήμων, η κατάταξη της χώρας μας ως μέρος του προβλήματος στον πόλεμο της Ουκρανίας αντί για μέρος ειρηνικής λύσης, η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και μια σειρά από άλλες αντικοινωνικές τακτικές, χρωματίζουν με ζοφερά χρώματα την εικόνα της χώρας που συνεχώς βυθίζεται στο σκοτάδι.

Με συναίσθηση της βαριάς ευθύνης που αναλαμβάνω απέναντι στα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τους ψηφοφόρους του στη Β! Θεσσαλονίκης, θα παλέψω από τη θέση του συντονιστή για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, [που τελικά βγήκε, παρά τους κλυδωνισμούς, από το πρόσφατο 4ο συνέδριο αρραγής και ενωμένος] και με αναμφισβήτητο πρόεδρο τον Στ. Κασσελάκη για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την ώθηση προς τα εμπρός του κόμματος γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό, μαχητικό για καλύτερες μέρες σήμερα αλλά και στο μέλλον. Οι ευρωεκλογές είναι πολύ κοντά και το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι το πρώτο αποτύπωμα στην ανάκαμψη που είναι πλέον ορατή και ανοδικά σταθερή ακόμη στα φιλοκυβερνητικά δημοσκοπικά μέσα.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,