Κοκτέιλ υγρασίας και σκόνης και τις βραδινές ώρες

 Ένα κοκτέιλ υγρασίας και σκόνης, ιδιαίτερα έντονο τις πρωινές και βραδινές ώρες, έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία από τον τομέα Μετεωρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) δείχνουν αυξημένα επίπεδα σκόνης τις τελευταίες μέρες, που μεγιστοποιήθηκαν χθες και σήμερα. Αύριο το πρωί και το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθούν και πάλι, ωστόσο από το απόγευμα θα υπάρξει αποκλιμάκωση του φαινομένου και την Τετάρτη αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μαθηματικό – Μετεωρολόγο και μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του ΑΠΘ Δημήτριο Μπαμπζέλη, η σκόνη προέρχεται από τα βάθη της Σαχάρας, ενώ μετακινείται ανάλογα με τα καιρικά συστήματα και την κυκλοφορία του ανέμου στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Ο ίδιος επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει συνήθως την άνοιξη.

Σ.Σ. Χάρτης με τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 01/04, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
,