Π. Τσακίρης: Συνεχίζει την κόντρα για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Αταμιάν

Επιμένει στην καταγγελία του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» του Πέτρου Αταμιάν στις 28 Ιουνίου του 2023, δηλαδή περίπου 4 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Το ζήτημα είχε δημιουργηθεί όταν ο κ. Τσακίρης με ανάρτησή του είχε σχολιάσει πως «τα εκλογικά κέντρα επιτρέπονται, βάσει νομοθεσίας δυο μήνες πριν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου».

Σε κάθε περίπτωση υπήρχε τότε μία διάσταση απόψεων έγκριτων νομικών που ήταν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον κ. Τσακίρη και τον κ. Αταμιάν αντίστοιχα.  Σύμφωνα με την πρώτη άποψη δεν θα μπορούσαν να γίνουν εγκαίνια προεκλογικού κέντρου τη στιγμή που δεν είχε «ανοίξει» η προεκλογική περίοδος, ενώ σύμφωνα με την άλλη άποψη, υπήρχαν εγκαίνια πολιτικού γραφείου με το ζήτημα του «προεκλογικού κέντρου» να είναι τελείως τυπικό.

Άλλωστε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν λάβει μέρος η επίμαχη εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο, είχε σταλεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έγγραφο από τον κ. Αταμιάν που έκανε λόγο για εγκαίνια πολιτικού γραφείου, έγγραφο όμως που είχε σταλεί δεύτερη φορά ως «ορθή επανάληψη».  

Τώρα βέβαια μένει να αποφασίσουν οι αρμόδιες αρχές για το θέμα που βρίσκεται υπό διερεύνηση. Αν δηλαδή επρόκειτο για μια πολιτική εκδήλωση όπως υποστήριξε ο κ. Αταμιάν ή για εγκαίνια εκλογικού κέντρου που έβρισκε αντίθετο τον κ. Τσακίρη.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,